SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Rússia condemna Navalni a tres anys i mig de presó

Per un cas de suposat frau i blanqueig juntament amb el seu germà || Detinguts més de 350 opositors a prop del tribunal

Imatge del líder opositor, ahir poc abans de la sentència.

Imatge del líder opositor, ahir poc abans de la sentència.MOSCOW CITY COURT PRESS SERVICE HANDOUT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Justícia russa va imposar ahir al líder opositor Aleksei Navalni una pena de tres anys i mig de presó, al fer efectiva una sentència suspesa del 2014 que va ser qualificada d’arbitrària pel Tribunal Europeu de Drets Humans.

La jutge del cas va dictaminar que Navalni, que va tornar a Rússia al gener després de recuperar-se de l’enverinament amb l’agent químic Novitxok, va violar la llibertat condicional al no personar-se l’any passat davant de l’autoritat competent.

La sentència recolza la petició del Servei Penitenciari Federal (SPF) de convertir en real la pena suspesa dictada en el cas d’estafa i blanqueig de diners a la companyia Yves Rocher Vostok.

Els antecedents d’aquest cas recullen que, el 2014, Navalni i el seu germà Oleg van ser condemnats en un cas de frau comercial i blanqueig de capitals. Estaven acusats del robatori de 26,7 milions de rubles (gairebé 500.000 dòlars) de l’empresa de perfumeria Yves Rocher Vostok, entre altres presumptes delictes.

En el cas d’Aleksei Navalni, la sentència judicial establia una pena suspesa de 3,5 anys de presó.

La policia, que va detenir ahir més de 350 persones als voltants del tribunal, va tancar els accessos a la Plaça Roja i va reforçar la seguretat en diversos llocs de la ciutat en previsió de protestes.

tracking