SEGRE

Les juntes electorals recol·locaran suplents si falten persones per formar meses

Ordenen no formar-les amb els primers votants per l’"esperable afluència" de gent gran

Imatge d'arxiu d'una sol·licitud de vot per correu.

Un total de 7.862 persones han sol·licitat el vot per correu a LleidaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha recomanat aquest divendres, davant de la possible falta de persones per formar meses electorals el 14 F, recol·locar els suplents que finalment no hagin de formar part de la taula assignada en d’altres on faltin membres, "preferentment" en col·legis del mateix municipi (veure document amb el criteri de reassignació).

Ho ha manifestat en un acord de dijous i ho expressa com a suggeriment per a les Juntes Electorals de Zona, que a tot Catalunya ja han rebut recursos d’almenys el 25% de persones citades per a les meses electorals: el 14 F hi haurà en total 9.139 taules, 6.694 a la província de Barcelona.

La Junta Electoral Provincial assenyala que la llei electoral preveu que, a falta de les persones citades pares les taules, les formin els primers en arribar al col·legi electoral, i ordena no fer-ho d’aquesta forma perquè "és esperable l’afluència d’electors d’edat avançada" seguint la recomanació del Govern per votar cada col·lectiu en diferents franges horàries.

Així, remarca que la llei també atorga a les juntes electorals la potestat de designar "lliurement les persones que hauran de constituir la mesa electoral".

Utilitzant aquesta possibilitat, "se suggereix que el criteri a seguir" a la província de Barcelona sigui el de reassignar els suplents que no hagin d'estar en la mesa electoral que se’ls ha assignat inicialment perquè s’hagi constituït amb els primers citats.

"POTENCIALS MOMENTS CRÍTICS" PER AL 14 F

L’acord dels magistrats destaca que el context de pandèmia del 14F "suposa l’aparició de diferents problemes i impediments als quals les juntes electorals de zona han de donar resposta a partir" de la llei electoral.

Assenyala que en els comicis del 14 de febrer "la configuració de les meses electorals s’està revelant com un dels potencials moments crítics per a l’èxit de la constitució" de les taules.

Detallen que, després de consultar a la Junta Electoral Central (JEC) per l’assumpte, aquesta ha recordat que les juntes electorals de zona tenen la competència per resoldre els recursos a les citacions per a les taules i s’ha referit al que fixa la llei davant de possibles absències.

tracking