SEGRE

ÀSIA DESASTRES NATURALS

Una allau d'aigua i llot deixa 9 víctimes mortals a l'Índia

Per la ruptura d'una glacera i hi ha almenys 150 desapareguts || En una regió muntanyosa a la serralada de l'Himàlaia

Equips de rescat treballaven ahir a la zona afectada per buscar els desapareguts.

Equips de rescat treballaven ahir a la zona afectada per buscar els desapareguts.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una gran allau d’aigua i llot per la ruptura d’una glacera va deixar ahir almenys nou morts i més d’un centenar de desapareguts en una zona muntanyosa del nord de l’Índia, mentre continuen a contrarellotge les tasques de rescat per treure amb vida uns trenta-cinc treballadors atrapats en un túnel.

El desastre va tenir lloc a primera hora del matí al districte de Chamoli, a l’estat d’Uttarakhand a la serralada de l’Himàlaia, quan la ruptura d’una glacera va desencadenar l’allau i inundacions massives seguint el curs de diversos rius, cosa que va obligar a l’evacuació d’emergència de milers de persones.

Gran part de les tasques de rescat se centren en la recerca dels treballadors de dos centrals hidroelèctriques en construcció afectades per l’allau, on al principi es va estimar que hi podia haver uns 150 treballadors desapareguts.

Quan ja havia

caigut

la nit, els equips desplaçats intentaven rescatar amb vida els treballadors atrapats en un túnel en construcció prop d’una de les centrals hidroelèctriques. El primer rescat va regalar imatges de joia, amb crits dels treballadors coberts de llot que eren extrets d’un forat d’aquest túnel.

tracking