SEGRE

UNIÓ EUROPEA

L'Eurocambra carrega contra Borrell pel seu “fracassat” viatge Moscou

Puigdemont en demana la dimissió al considerar que la situació dels presos danya la seua credibilitat || L'Alt Representant obre les portes a noves sancions a Rússia

L’Alt Representant de la UE, Josep Borrell, ahir durant la seua intervenció a l’Eurocambra.

L’Alt Representant de la UE, Josep Borrell, ahir durant la seua intervenció a l’Eurocambra.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Alt Representant de la UE per a Afers Exteriors, el lleidatà Josep Borrell, va rebre ahir dures crítiques al Parlament Europeu pel “fracàs” de la visita que va realitzar la setmana passada Moscou. Una de les topades més fortes la va tenir amb l’eurodiputat de JxCat Carles Puigdemont, que li va exigir, igual que altres parlamentaris, que dimitís al considerar que la situació dels presos del procés perjudica la “credibilitat” de la UE com a defensora de la llibertat. Va donar la raó a Rússia, que va comparar el cas del líder opositor Aleksei Navalni amb el dels presos del procés. Borrell li va recordar que no es pot comparar entre aquestes dos coses i va admetre que no va contestar perquè no va voler “embolicar-se en aquesta discussió”.

Però els retrets de Puigdemont no van ser els únics que es van sentir. Populars, liberals i ultraconservadors, la meitat de l’arc parlamentari, el van acusar de “deixar-se humiliar per Moscou” durant un viatge que ha resultat inútil per a la UE i contraproduent per als interessos de l’oposició russa. Davant les crítiques, Borrell va assegurar que el viatge va ser necessari, tot i que podria haver-se “abordat diferent”, i va obrir la porta a imposar noves sancions a Rússia sempre que així ho decideixi per unanimitat la Cambra.

Alemanya, Polònia i Suècia expulsen diplomàtics russos En una acció coordinada, Alemanya, Polònia i Suècia van expulsar aquest dilluns tres diplomàtics russos dels seus territoris en resposta a la decisió del govern de Moscou de fer fora divendres passat del país un diplomàtic alemany, un de polonès i un altre de suec, acusant-los de participar en les manifestacions contra la detenció de l’opositor Aleksei Navalni, que el Kremlin no va autoritzar.

tracking