SEGRE

MADRID

Mateo lamenta el "greu error" en una notícia de La 1 sobre la Princesa Leonor i relleva els responsables

Rosa María Mateo, ha lamentat "profundament el greu error" que s’ha produït aquest dimecres durant l’emissió d’una notícia sobre la Princesa Leonor en el programa 'L’Hora de La1'

Instantània del polèmic rètol sobre la princesa Leonor

Instantània del polèmic rètol sobre la princesa Leonor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’administradora provisional única de RTVE, Rosa María Mateo, ha lamentat "profundament el greu error" que s’ha produït aquest dimecres durant l’emissió d’una notícia sobre la Princesa Leonor en el programa 'La Hora de La1' i ha adoptat mesures "immediates" perquè els responsables d’aquesta "equivocació" siguin rellevats dels seus llocs.

En un comunicat urgent, RTVE ha explicat que, durant l’emissió d’una informació relativa als pròxims estudis de la Princesa Leonor a Gal·les s’ha sobreimprès un rètol amb la llegenda: "Leonor se’n va d’Espanya, com el seu avi." "Una greu irresponsabilitat que no pot entelar el compromís infrangible de RTVE amb la defensa dels valors constitucionals i de les institucions de l’Estat i sobre totes elles, la Corona," ha subratllat la Corporació pública.

Des del PP, la portaveu adjunta i vicepresidenta de la Comissió de Control Parlamentari de RTVE, Macarena Montesinos, ha criticat que "TVE creua totes les línies roges i ara ataca la princesa d’Astúries". Segons el seu parer, la "degradació" a què el director d’Informació i Actualitat de RTVE, Enric Hernández, "sotmet la televisió pública no té límits". "Ha de deixar avui mateix el seu lloc. Que dimiteixi ja! I torni el seny a RTVE", ha escrit en un comentari a Twitter.

"Titular de RTVE: 'Leonor se’n va d’Espanya, com el seu avi"'. Es pot ser més miserables?", s’ha preguntat la portaveu adjunt i secretària general de VOX en el Congrés, Macarena Olona. Així mateix, la consellera de Cultura i Turisme a la Comunitat de Madrid i membre de l’Executiva de Ciutadans, Marta Rivera, considera que l’ocorregut "salta totes les línies de la decència", que "allò de TVE no té nom" i recorda que "estan parlant d’una de menor d’edat".

També des de la formació taronja, l’eurodiputat Ciudadanos José Ramón Bauzá ha declarat que "si no dimiteix ja tota la cúpula de RTVE després d’aquesta vergonya és que ja no queda ni mig indici de dignitat en el Govern".

Al contrari, el portaveu del grup parlamentari d’Unidas Podemos-ECP-GeC, Pablo Echenique, s’ha preguntat si l’administradora única de RTVE "acomiadarà treballadors per un rètol". "A Felip VI li sembla bé que s’acomiadin treballadors per no molestar-lo? Forma això part d’aquesta suposada "normalitat democràtica plena" que ningú no pot posar en dubte?", ha publicat en al·lusió a la polèmica que envolta a les declaracions del vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias.

Per la seua part, la candidata dels comuns per a les eleccions catalanes del proper 14 de febrer, Jéssica Albiach, ha afirmat que "millor que Leonor estigui a l’estranger estudiant que fugida per corrupció com el seu avi". "En una república avui discutiríem sobre la segregació escolar i no sobre col·legis de luxe a Gal·les", ha agregat.

tracking