SEGRE

POLÍTICA CRISI DIPLOMÀTICA

Rússia amenaça la UE de trencar si li posa sancions

Defensa que malgrat que no vol aïllar-se del món, “estaran preparats” || Brussel·les creu que no hi ha interès a cooperar

Serguei Lavrov va encendre la crisi amb Josep Borrell.

Serguei Lavrov va encendre la crisi amb Josep Borrell.VASILY MAXIMOV / EUROPEAN COMMISSI / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov, va pujar ahir el to amb la Unió Europea a l’assegurar que Moscou està disposat a trencar les relacions amb el bloc comunitari si aquest aprova la imposició de noves sancions que posin en risc la seua economia en represàlia per l’empresonament del líder opositor rus Aleksei Navalni. “Estem disposats [a trencar les relacions amb la UE] en cas que tornem a veure que s’imposen sancions a alguns sectors, inclosos els més sensibles, la qual cosa generaria riscos per a la nostra economia”, va assenyalar, en declaracions al canal de YouTube Soloviov Live, encapçalat pel presentador Vladímir Soloviov.

Seguint aquesta tònica Lavrov, que a començaments de febrer va protagonitzar un enfrontament amb l’Alt Representant de la UE, el lleidatà Josep Borrell, va defensar que encara que Rússia no es vol aïllar del món estarà “preparada per a tot”.

L’opositor rus recorre la pena de presó de tres anys i mig que li va ser imposada per estafa

Poc després de la seua intervenció, des del Kremlin van matisar que Moscou “estaria preparat per a la ruptura si aquesta es realitza per iniciativa de la UE”, mentre va demanar al bloc “una cooperació sobre la base de la igualtat i del respecte mutu”.

Davant d’aquestes amenaces, la Comissió Europea, va assenyalar que Rússia ja “va deixar clara” la falta de ganes de col·laborar amb la Unió Europea durant la polèmica visita que va fer Borrell. La possibilitat d’imposar noves sancions al país euroasiàtic és una cosa que es troba sobre la taula i que els caps d’Estat i Govern dels Vint-i-set estudiaran en una cimera que se celebrarà el mes de març.

Per la seua banda, Navalni, que ahir va tornar a asseure’s al banc dels acusats per suposadament difamar un veterà de la Segona Guerra Mundial de 95 anys, va recórrer la pena de tres anys i mig de presó que li van imposar el passat 2 de febrer per un antic cas penal d’estafa i blanqueig de diners. El principal opositor al president rus, Vladímir Putin, sempre ha acusat el mandatari d’ordenar el seu assassinat i posteriorment el seu processament.

tracking