SEGRE

POLÈMICA REPRESSIÓ

Un tribunal d'apel·lació de Moscou ordena que Navalni segueixi a presó

L’opositor rus Aleksei Navalni, ahir, en un tribunal de Moscou.

L’opositor rus Aleksei Navalni, ahir, en un tribunal de Moscou.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tribunal de Moscou va rebutjar ahir el recurs d’apel·lació presentat pel líder opositor rus Aleksei Navalni contra la pena de tres anys i mig de presó que li va ser imposada el 2014 per acusacions de frau. Així doncs, Navalni haurà de complir dos anys i sis mesos tancat.

Tot i així, el dirigent opositor es va mostrar animat durant la vista, que es va celebrar sota mesures de seguretat excepcionals. Els magistrats, a l’examinar ahir el recurs d’apel·lació, van ordenar també “sumar a la pena el període del 30 de desembre del 2014 al 17 de febrer del 2015”, però “pel que fa a la resta de fets, deixar sense canvi la resolució” emesa en primera instància.

En aquest sentit, el 2 de febrer passat, la Justícia russa va fer efectiva una pena suspesa de tres anys i mig de presó imposada a Navalni el 2014, per haver violat “reiteradament” les regles de conducta imposades a l’expedient de llibertat condicional que pesava sobre ell.

Amb tot, l’empresonament de Navalni ha comportat un deteriorament en les relacions entre Moscou i Brussel·les. El lleidatà Josep Borrell, cap de la diplomàcia comunitària, va viatjar a Rússia per exigir la llibertat de Navalni, en una polèmica visita que va acabar sense enteniment i en la qual Serguei Lavrov, ministre d’Exteriors rus, va retreure a Brussel·les que no critiqui la situació dels dirigents independentistes catalans empresonats per l’1-O.

tracking