SEGRE

ELECCIONS NEGOCIACIÓ

Cuixart insta els partits a saber gestionar la victòria independentista

Aplaudeix que les urnes hagin “esmenat” l'estratègia “repressora” de l'Estat || Puigdemont afirma que el referèndum acordat és una “fantasia impossible”

El líder d’Òmnium, Jordi Cuixart, ahir, encapçalant l’acte de l’entitat celebrat a Barcelona.

El líder d’Òmnium, Jordi Cuixart, ahir, encapçalant l’acte de l’entitat celebrat a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va instar ahir ERC, JxCat i la CUP a saber gestionar la victòria independentista a les eleccions al Parlament del 14 de febrer. En plenes negociacions per a la formació del nou Govern, Cuixart va avisar que han d’actuar “amb sentit d’Estat” atès que les urnes han “esmenat” l’estratègia “repressora” d’Espanya. Paral·lelament, Carles Puigdemont va evidenciar les discrepàncies internes en el si de l’independentisme, i va afirmar en declaracions a la premsa xilena que un referèndum acordat amb Madrid, via que defensa ERC, és una “fantasia impossible”.

Cuixart, en un acte al Museu Marítim de Barcelona en el qual va valorar els resultats del 14-F, va qualificar d’“històric” el resultat que ha obtingut el sobiranisme i l’independentisme a les urnes, i va instar els partits a “actuar amb ambició i sentit d’Estat” per poder avançar cap a l’amnistia i l’autodeterminació de Catalunya. El líder d’Òmnium, que compleix una condemna de 9 anys de presó per l’1-O i que ara es troba en règim de semillibertat, també es va dirigir a les formacions unionistes i els va etzibar que “durant deu anys ens heu dit que no érem prou gent, heu negat la realitat que expressa la voluntat democràtica de Catalunya: empresonant-nos, represaliant-nos i forçant-nos a l’exili, suspenent-nos l’autonomia, inhabilitant presidents o imposant-nos la data electoral”.

“Som una majoria com mai abans l’havíem estat”, va concloure Cuixart, i a continuació va subratllar que els independentistes han “esmenat” la “repressió” de l’Estat espanyol a les urnes. Malgrat això, lluny d’anar a l’una, les formacions independentistes estan marcant perfil propi, i més ara que es troben immerses en les negociacions per formar un nou Govern.

En aquest sentit, Carles Puigdemont va descartar la possibilitat d’aconseguir un referèndum d’autodeterminació pactat amb la Moncloa. L’ara eurodiputat de Junts per Catalunya, que demà espera la votació sobre la retirada de la seua immunitat al comitè d’Assumptes Jurídics de l’Eurocambra, va sentenciar que la via que actualment defensa Esquerra Republicana és una “fantasia impossible” a la qual és impossible arribar.

tracking