SEGRE

La comissió del Parlament Europeu demana aixecar la immunitat de Puigdemont

El ple del Parlament Europeu decidirà a principis de març si permet a la justícia belga reactivar les euroordres

Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, el 14 de gener passat al Parlament Europeu.

Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, el 14 de gener passat al Parlament Europeu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè d'Afers Jurídics del Parlament Europeu demana l'aixecament de la immunitat als eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Segons ha confirmat el president del Comitè, l'eurodiputat de Cs Adrián Vázquez, 15 membres han votat a favor, 8 en contra i 2 s'han abstigut.

Així, s'ha aprovat la proposta del ponent del cas, l'ultraconservador búlgar Angel Dzhambazki. Així, el suplicatori passa ara a mans del ple del Parlament Europeu previst per la setmana del 8 de març.

Si finalment s'aprova, les justícies belga i escocesa podran examinar la petició d'extradició d'Espanya que pesa sobre els tres independentistes.

Fa un any que el Tribunal Suprem va demanar a la cambra europea l'aixecament de la immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí per poder reactivar les euroordres del cas de l'1-O.

Tots tres volen que l'Eurocambra els hi mantingui la protecció parlamentària i denuncien que la causa de l'1-O és una "persecució política", que el Suprem no té competències i que hi ha "irregularitats" en el procediment del suplicatori.

tracking