SEGRE

PABLO HASEL

Les peticions de llibertat per a Pablo Hasel arriben a Brussel·les

Una trentena de persones es concentren a Brusseles reivindican la llibertat del raper Pablo Hasel

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de persones, inclosos el raper Valtonyc i diversos polítics catalans també fugits de la justícia a Espanya, es van concentrar aquest dimarts a Brussel·les per protestar contra l’empresonament del raper Pablo Hasel.

Celebrada davant les seus del Consell i de la Comissió Europea, la concentració va comptar amb la presència del raper Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtonyc, escapat a Bèlgica, on està pendent que la justícia resolgui l’euroordre dictada contra ell després de ser penat a 3,5 anys de presó.

Entre els manifestants es trobaven també els exconsellers catalans Lluís Puig i Meritxell Serret, ambdós fugits a Bèlgica el 2017 després de ser imputats pel Tribunal Suprem per la seua participació en el cas contra els líders del procés.

És una suma constant de persecució i repressió al món dels artistes, va assenyalar en declaracions als mitjans Puig, responsable de la cartera de Cultura del Govern de l’expresident Charles Puigdemont entre juliol i octubre de 2017.

El dirigent de JxCat va dir que avui és un dia trist per a la llibertat d’expressió després que hores abans de l’acte es conegués la condemna a sis mesos de presó contra el raper sabadellenc Elgio, de La Insurgència.

Puig va recalcar que es pot condemnar la violència als carrers, però no el dret a la llibertat de manifestació i d’expressió i va assegurar que la joventut no està contenta amb les retallades d’aquests drets fonamentals.

Per la seua part, Serret va qualificar l’entrada a presó d’Hasel com un atemptat a la democràcia i va reivindicar el dret dels joves a ser escoltats més que mai davant de l’auge de l’extrema dreta.

L’exconsellera d’Agricultura va denunciar les imatges d’una duresa extrema que han deixat algunes jornades de les manifestacions i va insistir que s’ha de respectar sempre el dret a sortir als carrers i garantir la llibertat d’expressió.

A la concentració celebrada a la rotonda de Schuman va acudir una trentena de persones sota el lema Llibertat d’expressió, agrupades rere una pancarta que exigia renar l’autoritarisme d’Espanya contra els dissidents.

Els Mossos d’Esquadra van detenir Hasel el passat 16 de febrer al rectorat de la Universitat de Lleida perquè complís la seua condemna després de la ratificació de la pena pel Tribunal Suprem.

El raper, el nom del qual és Pablo Rivadulla Duró, va ser prèviament condemnat el 2014 per l’Audiència Nacional a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme a causa d’algunes lletres de les seues cançons sobre els Grapo, ETA o Terra Lliure, encara que la pena va ser suspesa.

Aquest cas ha portat el Govern espanyol a plantejar-se impulsar reformes en el Codi Penal perquè els delictes d’expressió no siguin castigats amb penes de presó.

Les peticions de llibertat per a Pablo Hasel arriben a Brussel·les

Les peticions de llibertat per a Pablo Hasel arriben a Brussel·lesOLIVIER HOSLET

tracking