SEGRE

PANORAMA

PSC i JxCat pugnen per presidir el Parlament

Els socialistes, com a llista més votada, aspiren a liderar la Cambra i la Generalitat, i JxCat insisteix que algú de la seua formació ha de ser el successor de Torrent

Eva Granados, viceprimera secretària del PSC, ahir.

Eva Granados, viceprimera secretària del PSC, ahir.PSC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més enllà de la pugna entre el PSC i ERC per aconseguir investir el seu candidat com a president de la Generalitat, els socialistes mantenen un altre front obert amb JxCat pel control de la presidència del Parlament. La del president de la Cambra és una figura clau en l’orientació del legislatiu, com s’ha vist durant l’última legislatura en moments clau com la fallida investidura de Carles Puigdemont o la retirada de la condició de diputat a Quim Torra, llavors president de la Generalitat.

Així, la viceprimera secretària dels socialistes catalans, Eva Granados, va subratllar ahir que mantenen negociacions obertes amb la resta de partits, no només per aconseguir la presidència de la Generalitat sinó també per col·locar un representant del PSC al càrrec de president del Parlament. En aquest sentit, va argumentar que, la seua, com a formació més votada, ha d’encapçalar el legislatiu i el Govern. “La ciutadania ha de poder girar full i nosaltres apostem per una reconstrucció social i una reactivació econòmica per sortir de la crisi”, va afegir.

Per la seua banda, Elsa Artadi, vicepresidenta de JxCat, va reiterar que “el més normal” seria que un juntista fos nomenat president del Parlament. Aquesta és una possibilitat que ja va deixar caure la setmana passada la lleidatana Marta Vilalta, secretària general adjunta d’ERC, i que els de Puigdemont van posar sobre la taula en la seua primera trobada amb els republicans de cara a la investidura.

Després de les eleccions del 21-D del 2017, el partit independentista més votat, JxCat, es va quedar la presidència de la Generalitat. ERC, que va obtenir llavors menys suports que els juntistes, va aconseguir la del Parlament.

Ara que s’han invertit les posicions, JxCat insisteix a controlar la Cambra. Tanmateix, com també va manifestar Vilalta, les negociacions encara es troben en un estadi molt prematur i no hi ha res tancat. El Parlament s’ha de constituir abans del 12 de març.

tracking