SEGRE

FEMEN

Dos activistes de Femen condemnades per "exhibició sexual" són absoltes a França

El Tribunal d’Apel·lacions considerés "un atemptat desproporcionat contra la llibertat d’expressió" la seua condemna en primera instància per "exhibició sexual"

Protesta de Femen - Dos activistes del moviment Femen van irrompre ahir en l’acte que Ciutadans va organitzar a Màlaga i en què participava el número 1 del partit, Albert Rivera (a la part dreta de la foto). Les dos dones es van manifestar en  ...

Protesta de Femen - Dos activistes del moviment Femen van irrompre ahir en l’acte que Ciutadans va organitzar a Màlaga i en què participava el número 1 del partit, Albert Rivera (a la part dreta de la foto). Les dos dones es van manifestar en ...EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos activistes de Femen han estat absoltes aquest dimecres a França després que el Tribunal d’Apel·lacions considerés "un atemptat desproporcionat contra la llibertat d’expressió" la seua condemna en primera instància per "exhibició sexual".

"FEMEN saluda la decisió d’absolució del tribunal d’apel·lacions de París! Amb aquest veredicte, la justícia francesa invalida de nou les acusacions d’exhibició sexual que s’erigeixen contra els nostres torsos pintats", ha celebrat l’organització a Twitter.

Les joves van ser detingudes el novembre de 2018 per una protesta en l’Arc del Triomf poc abans de la celebració dels 100 anys de l’armistici de l’I Guerra Mundial en les que es "donava la benvinguda" als líders mundials convidats amb missatges com "benvinguts criminals de guerra" o "falsos pacificadors", segons recull 'Le Figaro'.

El 2019, van rebre una multa d’1.000 euros en no tenir antecedents penals, malgrat que elles defensen que es fa un ús polític i no sexual dels seus cossos.

El fallo s’emmarca en una disputa judicial que data des de les primeres accions d’aquest moviment i en el les activistes defensen que el fet que se’ls jutgi per exhibició sexual per l’ús polític dels seus cossos no és més que una altra mostra del masclisme del sistema.

"Aquesta nova victòria judicial és una celebració real de la llibertat d’expressió i la nostra manera d’operar", han celebrat el compte de Femen a Twitter.

tracking