SEGRE

POLíTICA

Junts i la CUP es reuneixen per segona vegada per treballar en "un acord de legislatura"

Se citen a teixir una estratègia independentista que "permeti desbordar el marc autonòmic"

Carles Riera, número 2 de la CUP

L'independentisme amplia la seua majoria absoluta i supera el 50% del vot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts i la CUP s’han reunit aquest dimecres per segona vegada per "continuar treballant en un acord de legislatura" de cara a la investidura i la formació del Govern després de les eleccions del 14 de febrer, han explicat en sengles comunicats.

En un escarit comunicat, Junts ha explicat que les comissions negociadores d’ambdós partits s’han reunit aquest dimecres al migdia i que la trobada "ha servit per continuar treballant en un acord de legislatura".

En el de la CUP, la formació anticapitalista ha assegurat que "s’han citat a treballar per una estratègia independentista que permeti desbordar el marc autonòmic durant la pròxima legislatura".

També han apostat per establir mesuresper frenar l’augment de l’extrema dreta en les institucions i al carrer, a vetllar per la consolidació i l’efectivitat d’un Pacto Nacional Antifascista i a desenvolupar una línia lliga per fer front a Vox, que inclogui a totes les formacions".

En la reunió, els 'cupaires' han criticat el paper de la Conselleria d’Interior, que dirigeix Junts, després dels disturbis de l’última setmana per l’empresonament del raper Pablo Hasel i han apressat a "frenar la repressió contra les mobilitzacions i a establir mesures de xoc que detinguin aquesta dinàmica i que permetin un gir de 180 graus en aquest àmbit".

Aquesta és la segona reunió que transcendeix públicament entre Junts i la CUP, partits amb els quals també s’ha reunit ERC en dues ocasions.

Escull per a un acord

El primer escull per assolir un acord entre els partits independentistes per a la nova legislatura pot ser la composició de la Mesa del Parlament, que es triarà com molt tard el 12 de març, la data límit perquè es constitueixi el Parlament.

En les últimes legislatures, en ser Junts el partit més votat i que s’ha quedat amb la Presidència de la Generalitat, ERC ha ostentat la Presidència del Parlament, i ara que els republicans han quedat per davant aspiren que Pere Aragonès sigui president de la Generalitat, pel que Junts defensa que el "lògic" seria que un dels seus diputats fos el pròxim president de la Cambra catalana.

Però si la CUP entra en l’equació dels pactes aquesta fórmula pot canviar i, de fet, 'els cupaires' ja s’han ofert a entrar a la Mesa i han portat a la seua militància el debat sobre si plantejar-se també assumir la Presidència.

A més, aquest mateix dimecres el president d’ERC a la Cambra, Sergi Sabrià, s’ha obert a aquesta possibilitat, ja que la intenció dels republicans és superar la dinàmica de l’última legislatura, en la qual hi va haver crisis constants entre els socis de l’Executiu.

tracking