SEGRE

PROTESTES REACCIONS

Sàmper refreda ara la reforma del model policial i recolza els Mossos

Afirma que són “molt millors” que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional || Montero compara els aldarulls amb els posteriors a la sentència de l'1 d'octubre

Sàmper i Tremosa, ahir, observant les destrosses en comerços del passeig de Gràcia.

Sàmper i Tremosa, ahir, observant les destrosses en comerços del passeig de Gràcia.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que dilluns fos el vicepresident, Pere Aragonès, el que va refredar les expectatives sobre una possible reforma del model d’ordre públic dels Mossos, ahir el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, la va aparcar més encara, va demanar que no es negociï de cara a la investidura i va avisar que la tasca dels agents en protestes com les que s’estan produint contra l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél mai serà “agradable a la vista”. Així mateix, va reafirmar el suport a l’actuació policial i va enaltir els Mossos que, segons el seu parer, són “molt millors” que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Sàmper, amb el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, va visitar el passeig de Gràcia, una de les artèries més castigades pels disturbis que s’han produït l’última setmana. El responsable d’Interior va augurar que els aldarulls “aniran a la baixa” i Tremosa va avisar que, si segueixen, podrien comportar el tancament dels comerços danyats o saquejats.

Més tard, Sàmper es va desplaçar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Vic, que va ser destrossada dimarts de la setmana passada durant la primera nit de disturbis. Allà, acompanyat per l’alcaldessa de la ciutat, Anna Erra, el conseller va destacar que els Mossos sempre obtenen “bones” puntuacions als baròmetres del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO).

“No és per casualitat”, va sentenciar.

Igual que amb el procés

Per la seua part, la portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero, va condemnar els disturbis per l’empresonament de Hasél i va subratllar que són aldarulls organitzats que recorden la violència que van protagonitzar els “radicals” als carrers després de la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O. “Les escenes vandàliques no són reflex dels joves ni tenen res a veure amb la llibertat d’expressió”, va afegir, alhora que va manifestar que es tracta de “moviments organitzats” que cal “deslligar” de les aspiracions legítimes que poden tenir els joves que han viscut dos crisis seguides.

D’altra banda, des de les files populars, la presidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Isabel Díaz-Ayuso, va qualificar de “terror de carrer” els disturbis i va censurar que “des del Govern d’Espanya” hi hagi ministres que els estiguin animant. “Són chavistes i els hem d’expulsar de les institucions”, va concloure.

Vuitena nit de protestes per demanar la llibertat de Hasél Barcelona va viure ahir la vuitena jornada consecutiva de protestes per exigir l’alliberament del raper lleidatà Pablo Hasél. Hi van participar unes 500 persones i van tallar el carrer Aragó.

Alguns manifestants van aixecar barricades amb contenidors i van llançar objectes contra els Mossos i un periodista va resultar ferit. En paral·lel, es va celebrar una concentració ultradretana per evidenciar el rebuig de les mobilitzacions en favor de Hasél.

Els Mossos d’Esquadra van identificar quinze persones que hi participaven, a la plaça Artós de Barcelona. El lema d’aquesta manifestació va ser “Espanya no es crema.

Se us ha acabat cremar contenidors, rastaflautes”. D’altra banda, a Vilanova i la Geltrú, hi va haver una altra marxa en suport a Hasél i alguns dels manifestants van trencar vidres a la plaça de les Cols.

També van llançar pedres i objectes a la línia policial que protegia la caserna de la Guàrdia Civil.

Sàmper i Tremosa, ahir, observant les destrosses en comerços del passeig de Gràcia.

Sàmper i Tremosa, ahir, observant les destrosses en comerços del passeig de Gràcia.ACN

Sàmper i Tremosa, ahir, observant les destrosses en comerços del passeig de Gràcia.

Sàmper i Tremosa, ahir, observant les destrosses en comerços del passeig de Gràcia.ACN

tracking