SEGRE

MANIFESTACIONS EMPRESONAMENT DE HASÉL

Barcelona viu la primera nit de tranquil·litat al cap de vuit dies de violència

ERC alerta de la “desafecció dels joves”

Imatges com aquesta no es van repetir ahir als carrers de Bacelona.

Imatges com aquesta no es van repetir ahir als carrers de Bacelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barcelona va viure ahir la primera nit sense disturbis després de vuit dies d’incidents en les manifestacions per demanar la llibertat del raper lleidatà Pablo Hasél. Encara que des de la plataforma en suport al raper no s’havia convocat cap acte, al voltant de cent persones es van congregar sobre les 19.00 hores a la plaça del Rei de la capital catalana per demanar la llibertat de Hasél i els presos independentistes sense causar incidents.

On sí que hi va haver incidents, per segona nit, va ser a Vilanova i la Geltrú, on els manifestants van cremar contenidors i van llançar pedres i botelles contra els Mossos.

Campo defensa que a Espanya la llibertat d’expressió és un dret “plenament garantit”

El tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va celebrar el cessament de les protestes violentes que feia més d’una setmana que es produïen a la ciutat. “Afortunadament, sembla que els disturbis han finalitzat”, va afirmar.

D’altra banda, a Madrid el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va advertir el president del Govern, Pedro Sánchez, del risc de culpar els joves dels disturbis perquè, segons el seu parer, això només provocarà “més desafecció i més abstenció” però també més vots per a “la ultradreta”. El republicà va defensar que les protestes no responen únicament a l’ocorregut amb el raper sinó que és la resposta de tota una generació que només ha conegut “crisi, exclusió i precarietat”. I en aquest sentit va alertar que “els contenidors cremats poden reposar-se però l’esperança, no”.

Davant d’aquestes declaracions el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va assegurar que la violència no és la via per “reclamar drets” mentre va reivindicar que la llibertat d’expressió a Espanya està “plenament garantida”.

tracking