SEGRE

CULTURA

Victoria Abril carrega contra les vacunes i les mascaretes

L’organització dels Premis Feroz ha confirmat la presència de l’actriu Victoria Abril a la gala del dimarts 2 de març al Teatre Coliseum de Madrid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització dels Premis Feroz ha confirmat la presència de l’actriu Victoria Abril a la gala del dimarts 2 de març al Teatre Coliseum de Gran Vía, encara que únicament per rebre el guardó i no farà la catifa roja prevista, segons ha explicat la presidenta d’AICE, María Guerra.

El motiu d’aquesta decisió és el de complir "les estrictes mesures sanitàries", ja que l’actriu "ha demanat de no utilitzar" la mascareta a la catifa roja. Tanmateix, en pujar a recollir el premi sí podrà fer-ho perquè "ho farà sola" a l’escenari.

AICE -organitzadors dels Premis Feroz- ha parlat amb Abril sobre la seua presència a la gala després de la intervenció de l’actriu aquest dijous 25 de febrer en un acte en el qual ha anat sense mascareta, ha qüestionat la utilitat de les vacunes i ha criticat les mesures sanitàries contra la pandèmia de coronavirus.

"Si no vol fer la catifa roja amb mascareta, no la pot fer i l’únic que pot és pujar a l’escenari sola sense mascareta", ha assenyalat Guerra, qui no obstant ha matisat que l’organització no s’ha plantejat retirar el premi o demanar a l’actriu que no anés a recollir-lo després de les seues declaracions.

"Ella pot dir el que vulgui, perquè està emetent una opció científica que no compartim. Però el que no farem és coartar la seua llibertat d’expressió i fer d’això un 'cas Pablo Hasél'. El premi és per la seua carrera cinematogràfica, no per les seues opinions", ha acabat.

Prèviament, Guerra ha assegurat en xarxes socials que l’associació organitzadora "no comparteix en absolut" l’opinió de l’actriu Victoria Abril respecte a les vacunes del coronavirus, després que hagi assegurat que estan utilitzant "com a cobais" les persones.

"Com a presidenta dels Premis Feroz he de deixar clar que no compartim en absolut l’opinió de Victoria Abril sobre el Covid-19. Continuem treballant per uns Feroz el 2021 i una cultura segura", ha assenyalat Guerra.

Posteriorment, l’Associació d’Informadors Cinematogràfics d’Espanya (AICE) ha assenyalat en un comunicat que "tant l’associació com l’organització" dels Premis Feroz estan "fermament compromesos" amb les mesures sanitàries impulsades per les autoritats nacionals, autonòmiques i locals per a la lluita contra la Covid-19.

"La cerimònia de dimarts vinent 2 de març complirà escrupolosament amb el protocol de seguretat sanitària vigent, i l’organització exigirà també a tots els assistents el seu estricte compliment", ha afegit.

Al llarg de la intervenció d’abril, Guerra ha intentat en diverses ocasions reconduir la conversa entorn de la carrera cinematogràfica de l’actriu, encara que amb poc èxit. De fet, l’abril l’ha tallat en alguns moments i ha demanat que no el facin "combregar amb rodes de molí".

L’actriu Victoria Abril, premi Feroz d’Honor 2021, s’ha mostrat aquest dijous 25 de febrer molt crítica amb les actuals mesures contra la pandèmia de coronavirus -que ha qualificat de plandemia"- i, especialment, contra les vacunes, assegurant que els éssers humans estan sent utilitzats "com a conillets".

"Ja no són tesis conspiracionistas, portem un any de covid i epidèmia i sabem quins són els morts. Abans anaven posant por per dir que l’única solució és la vacuna, però la vacuna porta dos mesos i estan testant directament en éssers humans com a cobais", ha afirmat.

L’AICE és un grup plural de més de 230 periodistes i crítics dedicats a informar sobre cine en televisió, ràdio, premsa i Internet de tot el país. Des de 2014 entreguen els Premis Ferotge per destacar el millor de la producció audiovisual espanyola de l’any.

tracking