SEGRE

ESNOTICIA

Brot de Covid amb 24 casos a la Vila Universitària de l'Autònoma

Un focus a la presó de Quatre Camins deixa 89 interns infectats || La situació de la pandèmia a Catalunya empitjora i es detecten gairebé 2.000 contagiats en un dia

Imatge d’arxiu de la Vila Universitària de la UAB.

Imatge d’arxiu de la Vila Universitària de la UAB.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un brot de coronavirus a la Vila de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) suma, de moment, vint-i-quatre estudiants infectats i vint més sospitosos d’estar-ho. Aquest no és l’únic focus del virus detectat les últimes hores a Catalunya. La conselleria de Salut en va confirmar ahir un altre a la presó de Quatre Camins, amb 89 interns contagiats. Tanmateix, la situació sanitària es deteriora, i ahir es van notificar prop de 2.000 nous casos. A més, va augmentar el risc de rebrot i la velocitat de propagació de la malaltia.

Així, segons va avançar el diari Ara i van confirmar des de la UAB, s’ha declarat un brot de coronavirus a la residència urbanització d’aquesta universitat a Bellaterra, més coneguda com la Vila. Té capacitat per allotjar 2.000 estudiants però, de moment, només s’han confirmat vint-i-quatre contagis, i hi ha unes vint persones més que són sospitoses d’estar infectades.

La conselleria de Salut, per evitar que el virus es continuï expandint, està fent tests massius als residents. Els malalts per coronavirus i els sospitosos estan passant l’aïllament en pisos del complex residencial que ja es van deixar buits al principi de curs per si havien de ser utilitzats per a aquest objectiu.

En paral·lel, Salut va confirmar també un brot a la presó de Quatre Camins amb 89 interns infectats. Dels contagiats, 78 són al mòdul 4 del centre penitenciari, quatre a la infermeria i set en la unitat sanitària Covid de Puig de les Basses.

El sindicat CSIF va culpar la direcció de la presó del brot per actuar “de manera negligent”..

Salut fa tests massius a la residència per a 2.000 estudiants a fi d’aturar les cadenes de transmissió

D’altra banda, la situació sanitària a Catalunya va empitjorar ahir a l’augmentar el risc de rebrot fins als 276 punts, tres més que dimecres, i la velocitat de propagació fins a l’1,02. Així, cent infectats són capaços de contagiar 102 persones sanes. És clau que aquest indicador baixi d’1 per controlar el virus. A més, es van notificar 1.978 nous contagis en l’última jornada i es van decretar 22 morts més per Covid.

Un any del primer diagnòstic de coronavirus a Catalunya

Ahir es van complir 366 dies de la detecció del primer positiu de coronavirus a Catalunya. L’Estat espanyol va confirmar la primera infecció el 31 de gener del 2020 però a Catalunya no se’n va notificar cap fins al 25 de febrer. I va ser la d’una dona italiana que residia a Barcelona des de feia una dècada. A partir d’aquell moment, els casos no han fet més que augmentar fins als 552.263 acumulats des d’aleshores, segons s’extreu de l’últim balanç de la conselleria de Salut, a raó d’una mitjana de 1.509 infeccions noves cada jornada.

També s’han produït ja 20.587 defuncions per coronavirus a Catalunya, 56 de mitjana cada dia. Joan Guix, en aquell moment secretari de Salut Pública de la Generalitat, va explicar fa uns dies a El Periódico que “no teníem eines per afrontar la pandèmia” i va admetre que va sentir “impotència” davant de la deriva de la situació sanitària.

tracking