SEGRE

Sánchez rebutja les "conductes incíviques" del rei emèrit

Respecte a l’eventual retorn Joan Carles a Espanya, insisteix que és una "decisió personal"

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, compareix després de participar en la reunió telemàtica del Consell Europeu extraordinari.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, compareix després de participar en la reunió telemàtica del Consell Europeu extraordinari.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha expressat aquest divendres el seu rotund "rebuig" de les "conductes incíviques" per part del rei emèrit després de conèixer-se la seua segona regularització fiscal, mentre ha sortit en defensa de Felip VI i de la Corona.

En una roda de premsa a Moncloa, Sánchez ha reconegut que aquest tipus de notícies generen "sentiment de pertorbació i incomoditat" en el Govern estatal, però ha recalcat que no "s’està jutjant institucions" sinó el comportament d’una persona, en aquest cas Joan Carles.

Així, ha recalcat que no s’està qüestionant "a la Casa Reial o la Corona" i ha fet un ferm defensa de l’actual Rei, que "ha marcat un abans i un després a favor de l’exemplaritat, la transparència i el bon ús dels recursos públics" i compta amb tot el seu suport.

Sánchez ha defensat que "si algú ha comès irregularitats el que ha de fer, faltaria més, és reparar-les" i respecte a les "conductes incíviques" de Joan Carles ha manifestat "de forma rotunda" els seus "rebuig". "Sento el mateix rebuig que la majoria de la ciutadania espanyola", ha recalcat.

Sánchez no ha volgut aclarir si aquest nou pas donat per Joan Carles és algun tipus d’exigència per part del Govern espanyol per facilitar la seua tornada a Espanya, ja que des del mes d’agost passat es troba residint a Emirats Àrabs Units, o què és el que s’espera que pugui fer ara.

"Jo el que espero és que l’actual Casa Reial, com ho està fent, compleixi els estàndards d’exemplaritat, de transparència, de rendició de comptes d’una democràcia plena com ho és l’espanyola", s’ha limitat a assenyalar.

En tot cas, respecte a una eventual tornada de Joan Carles a Espanya, Sánchez ha apuntat que "són decisions personals que es prenen". "Jo com a president del Govern espanyol no hi entro", ha delimitat, reiterant així una postura ja expressada des de l’Executiu anteriorment.

DEFENSA L’AUTONOMIA DE L’AGÈNCIA TRIBUTÀRIA

Pel que es refereix al fet que l’Agència Tributària no hagués obert cap actuació contra el rei emèrit malgrat que en els últims mesos s’havien conegut els cobraments en espècie pels quals ara ha fet la regularització fiscal de gairebé 4,4 milions d’euros, ha rebutjat que es qüestioni "la professionalitat, la independència i l’autonomia" d’aquest organisme i qualsevol suposat tracte de favor cap a Joan Carles.

tracking