SEGRE

POLÍTICA SONDEIG PER A SEGRE I SET DIARIS MÉS

Set de cada 10 espanyols creuen que la situació a Catalunya no millorarà després del 14-F

Gairebé el 62% descarta que ajudi a obrir una etapa de diàleg i el pessimisme creix entorn de la seua traducció en més estabilitat a Moncloa || La desconfiança es dispara entre l'electorat més conservador

Sondeig febrer 2021

Set de cada 10 espanyols creuen que la situació a Catalunya no millorarà després del 14-F

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La majoria dels espanyols són pessimistes sobre les conseqüències de les eleccions al Parlament del passat 14 de febrer. Tant, que el 68,4% considera que no milloraran la situació a Catalunya i només un 17,6% les veu amb un horitzó en positiu i el 13,9% o no ho sap o no contesta.

Així consta en una enquesta de l’Institut DM per a un grup de vuit diaris, entre els quals SEGRE. El sondeig posa de manifest que la majoria dels ciutadans (61,6%) tampoc auguren que els comicis serveixin per obrir un diàleg a Catalunya.

Els més optimistes són els votants socialistes i d’Unides Podem, mentre que a la banda contrària es posicionen els que s’han decantat pel PP o Ciutadans a les urnes.

Les eleccions catalanes sempre tenen una lectura especial per la seua repercussió en la política estatal, i en aquesta ocasió no és diferent, sobretot tenint en compte la necessitat de La Moncloa de suports davant d’un Govern central de coalició però sense majoria absoluta.

Per al 65,9 per cent dels espanyols, els comicis del 14-F tampoc serviran per afavorir l’estabilitat de l’actual executiu de Pedro Sánchez . Entre els votants socialistes només hi confia un 31,7 per cent, mentre que entre els que s’emmarquen entre l’electorat morat el percentatge puja fins al 42,8 per cent. Almenys vuit de cada deu rebutgen aquest possibilitat entre l’electorat més conservador.

El treball de camp d’aquest sondeig es va portar a terme entre els dies 19 i 23 de febrer, quan ja havia quedat clar que la consecució del nou govern requerirà de delicades negociacions per arribar un pacte a més de dos bandes.

La valoració del Govern espanyol de coalició segueix estancada

La valoració de l’actuació del Govern de PSOE i Unides Podem segueix estancada i els espanyols li concedeixen una puntuació de 3,5 punts, enmig de polèmiques i tensions entre els socis. Els votants morats són els que li atorguen més suport, amb una valoració de 6,2, i els socialistes li donen un aprovat alt (5,6). Un 63,3 per cent dels espanyols creu que les disputes poden acabar portant a la ruptura de l’Executiu central, taxa que entre l’electorat socialista arriba al 64,4 per cent. El 53,9% dels morats, tanmateix, descarten el cisma.

tracking