SEGRE

EUA CONFLICTE

Biden bombardeja milícies proiranianes a Síria

En el seu primer atac ordenat des que va arribar al poder, per advertir Teheran que no tolerarà agressions contra el seu personal, i en un moment de tensió pel pacte nuclear

El president dels EUA, Joe Biden, en una fotografia d’arxiu.

El president dels EUA, Joe Biden, en una fotografia d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Joe Biden, va ordenar dijous a la nit una sèrie de bombardejos contra milícies recolzades per l’Iran a Síria, en una primera i clara advertència a Teheran i els seus grups aliats que no tolerarà agressions contra el seu personal. Aquest va ser el primer atac dirigit pel demòcrata des de la seua arribada al poder.

L’assalt, llançat contra edificis suposadament utilitzats per milícies proiranianes va ser, segons el Pentàgon, “proporcionat” i de caràcter “defensiu”, després dels diversos atemptats amb coets executats les últimes setmanes contra bases i objectius nord-americans a l’Iraq. Els atacs contra instal·lacions nord-americanes van augmentar de manera significativa des que el país va matar el gener del 2020 el poderós comandant iranià Qasem Soleimani en un altre bombardeig selectiu a Bagdad.

Segons l’Observatori Sirià de Drets Humans, amb seu a Londres, en el bombardeig, que es va dur a terme a la província de Deir ez- Zor, a l’est de Síria, van perdre la vida almenys vint-i-dos milicians.

Aquest primer atac ordenat per la nova administració nord-americana es produeix després que Biden oferís formalment tornar a la taula negociadora amb l’Iran per rescatar l’acord nuclear del qual el seu antecessor, Donald Trump, va retirar els Estats Units fa més de tres anys.

L’oferta de diàleg del nou mandatari arriba, no obstant, acompanyada de les advertències a Teheran que no tolerarà les seues “activitats desestabilitzadores” a l’Orient Mitjà, i afegida a la negativa a aixecar les sancions als iranians abans d’un acord.

Després del bombardeig, el govern sirià va criticar la “covarda agressió” de la Casa Blanca i va advertir que això portarà “conseqüències” que incrementaran la tensió a la regió.

tracking