SEGRE

ESNOTICIA

L'avanç de la pandèmia posa de nou fre a Catalunya

L’Rt va baixar ahir una centèsima fins a situar-se en 1,02.

L’Rt va baixar ahir una centèsima fins a situar-se en 1,02.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expansió del coronavirus va tornar ahir a frenar-se a Catalunya després de més d’una setmana a l’alça. La velocitat de propagació del virus, la famosa Rt, va baixar una centèsima respecte al dia anterior fins a l’1,02, segons les dades actualitzades del departament de Salut.

També va caure el risc de rebrot, que es va situar en els 261 punts, i la incidència acumulada en catorze dies, que va passar dels 269 als 263 casos per cada 100.000 habitants. En paral·lel, es van notificar 1.554 nous contagis i 28 defuncions més, cosa que situa el total de persones infectades des de l’inici de la pandèmia en 515.582 i les víctimes mortals, en 20.637.

Pel que fa a la pressió hospitalària, aquesta va prosseguir el camí descendent marcat en els dies anteriors. En total, ahir hi havia als hospitals catalans 1.672 pacients ingressats amb Covid-19, que suposen 114 menys que la jornada anterior, dels quals 544 es trobaven a les Unitats de Cures Intensives (UCI), 18 menys que divendres. Malgrat que l’ocupació de llits amb pacients Covid va a poc a poc disminuint, les xifres encara són molt elevades i existeix el risc de saturació.

tracking