SEGRE

PANORAMA

Veneçuela diu que la visita de González Laya a Cúcuta és una "posada en escena"

Veneçuela diu que la visita de González Laya a Cúcuta és una "posada en escena"

Veneçuela diu que la visita de González Laya a Cúcuta és una

Veneçuela diu que la visita de González Laya a Cúcuta és una "posada en escena"CARACAS (VENEZUELA), 24/02/2021.- El cancille

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veneçuela va qualificar aquest diumenge com una "posada en escena" la visita que va fer ahir la ministra d’Afers Exteriors d’Espanya, Arancha González Laya, a la ciutat colombiana de Cúcuta, on va comprovar al terreny la situació dels milers de migrants que fugen cada dia de la crisi que pateix el país caribeny.

"Tota una posada en escena de la interminable obra sobre l’obsessió amb Veneçuela", va dir a Twitter el canceller veneçolà, Jorge Arreaza, en resposta a un missatge de González Laya en què la ministra espanyola assenyalava que el seu país recolza els esforços de l’ONU i diverses oenagés que assisteixen als migrants veneçolans a Cúcuta.

En aquesta urbs, González Laya i el seu parell colombiana, Claudia Blum, van visitar dissabte un hospital i un alberg de l’Unicef en el qual es dona atenció als migrants veneçolans.

Després d’aquestes activitats, la ministra d’Exteriors espanyola va declarar, des del pas fronterer terrestre de Cúcuta, que connecta a Colòmbia i Veneçuela, que era a la ciutat per intentar "donar una resposta" als migrants.

Però el president veneçolà, Nicolás Maduro, va considerar com una "agressió" la visita de la cap de la diplomàcia d’Espanya a Cúcuta i va anunciar que va posar sota revisió "tota la relació" amb aquest país.

Ahir mateix, González Laya va defensar el seu pas per Cúcuta aclarint que va visitar "una sèrie de projectes finançats per la cooperació espanyola" i en el marc del respecte a Colòmbia i els seus veïns, la qual cosa indiscutiblement inclou Veneçuela.

"El mateix respecte que jo predico és el mateix respecte que jo exigeixo, ni més ni menys", va subratllar la cap d’Exteriors espanyola des de Bogotà, una vegada conclosa la seua visita a Cúcuta.

Durant aquella jornada de treball, González Laya va dir que són els veneçolans, i no la comunitat internacional, que han de resoldre el seu conflicte, sempre a través del diàleg.

"Espanya està compromesa en un suport molt clar a la recerca d’una solució política a la situació a Veneçuela i seguirem, com hem fet fins ara, apostant pel diàleg, per la discussió, per la conversa com a mètode a la recerca d’una solució a la crisi política", va sentenciar la ministra, en declaracions a mitjans.

Però Arreaza ha desestimat avui aquestes declaracions en apuntar que Espanya "s’autoanul·la", malgrat que diu "als quatre vents que vol ajudar en el diàleg", amb accions com la visita de González Laya a Cúcuta.

tracking