SEGRE

SUCCESSOS

Explosió en un centre de tests de coronavirus a Holanda

Ningú no va resultar ferit, segons la policia neerlandesa

Explosió en un centre de tests de coronavirus a Holanda

Explosió en un centre de tests de coronavirus a HolandaE FE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centre de proves PCR als Països Baixos va ser objectiu d’un presumpte atac amb un explosiu col·locat a l’exterior de l’edifici, que va esclatar a primera hora d’aquest dimecres, provocant danys materials, encara que ningú no va resultar ferit, segons la policia neerlandesa, que ha acordonat la zona per investigar l’ocorregut.

El punt de proves es troba a la ciutat de Bovenkarspel, a la província d’Holanda del Nord, a uns 60 quilòmetres d’Amsterdam, i la policia assumeix que aquest centre era l’objectiu de l’explosiu col·locat davant l’edifici i que va esclatar a les 6.55 hora local (05.55 GMT), segons un breu comunicat de la Policia de la regió, que parla de diverses finestres trencades per l’explosió.

En el moment de l’incident només hi havia un guàrdia de seguretat a l’edifici, però ningú no va resultar ferit, tampoc entre els transeünts que passaven per la zona i que van parlar d’una "explosión molt forta".

Un equip del servei de desactivació d’explosius s’ha traslladat al lloc de l’incident per comprovar que no hi ha més material explosiu per la zona i, segons la policia, es necessitaran diverses hores per assegurar l’àrea, netejar les destrosses i investigar l’incident, per la qual cosa l’àrea està acordonada i tota les citacions programades fins el migdia han estat cancel·lades, segons la televisió pública NOS.

No estan clares les circumstàncies que envolten l’ocorregut, però no és la primera vegada aquest any que es registren incidents contra centres de proves als Països Baixos.

El 23 de gener, i durant les tensions per la introducció del toc de queda, es va incendiar una parada de PCR a Urk, a la província de Flevoland.

Uns dies després, la Policia neerlandesa va trobar material inflamable amb focs artificials col·locat en un altre centre de proves a Hilversum, a Holanda del Nord, però l’explosiu va ser fet detonar a temps.

Explosió en un centre de tests de coronavirus a Holanda

Explosió en un centre de tests de coronavirus a HolandaE FE

tracking