SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

L'Audiència de Barcelona rebutja reobrir l'assassinat d'Helena Jubany

La sala assegura que les noves proves aportades per la família per tractar d'inculpar el principal sospitós són insuficients i d'"escassa fiabilitat"

Imatge d’Helena Jubany, assassinada el 2001.

Imatge d’Helena Jubany, assassinada el 2001.CEDIDA A ACN POR LA FAMILIA DE HELENA JUBANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Barcelona ha revocat la resolució dels Jutjats de Sabadell del mes de juliol que ordenava la reobertura del cas de l’assassinat d’Helena Jubany, la jove assassinada a Sabadell el desembre del 2001. La sala assegura que les noves proves aportades per la família per intentar inculpar el principal sospitós, Santiago Laiglesia, tenen “escassa fiabilitat”.

El fet que Laiglesia resideixi o no al pis de la seua parella, Montserrat Careta, al bloc de pisos on van assassinar Jubany, o que Careta consumís el mateix medicament amb què va ser enverinada la víctima, diu l’Audiència, són indicis que ja van ser investigats i que són “insuficients” per assenyalar culpables. Per tot plegat, l’Audiència considera “inútil” que els Jutjats de Sabadell continuïn practicant diligències sobre el cas.

La família de Jubany va destacar la seua “estupefacció” i perplexitat absoluta per la decisió de l’Audiència de Barcelona i va subratllar que aquesta s’excedeix de les seues funcions, ja que fa valoracions que no són pertinents en un moment tan inicial de les indagacions, remarcant què és creïble i què no. Per això, la família ha garantit que estudiarà “totes les accions judicials possibles per mantenir oberta o reobrir de nou la causa”.

tracking