SEGRE

CONGRÉS CASA REIAL

Nova petició per investigar el rei emèrit, sense la firma de Podem

Joan Carles I.

Joan Carles I.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC, EH-Bildu, JxCat, la CUP, PDeCAT, BNG, Compromís, PNB i Més País van tornar a demanar ahir (aquesta vegada sense sumar-hi Podem) que es creï una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats de “la trama vinculada a les presumptes il·legalitats i irregularitats comeses per membres de la Casa Reial i les influències polítiques, diplomàtiques i comercials amb l’Aràbia Saudita”. Tret del PNB, que s’afegeix ara a la iniciativa, les altres formacions ja van sol·licitar el mes de desembre passat, després de la primera regularització presentada davant d’Hisenda pel rei emèrit, que la Cambra creés una comissió d’investigació sobre les seues activitats suposadament irregulars.

Aquella iniciativa i altres de similars impulsada per alguns d’aquests grups i Podem van ser frenades a la mesa del Congrés amb els vots del PSOE, el PP i Vox. Ara, després que Joan Carles I hagi presentat una segona regularització, les esmentades formacions, però sense Podem, que va avançar que li donarà suport i s’ha plantejat presentar-ne una pel seu compte, van decidir registrar-ne una de nova.

La mesa del Congrés també va rebutjar ahir les peticions de compareixences de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, perquè expliqués “en quines circumstàncies es va produir la regularització opaca de 4 milions d’euros per part de Joan Carles de Borbó”. Arran d’aquestes declaracions, Montero va defensar que l’Agència Tributària actua “exclusivament” responent a criteris tècnics, després que Podem qüestionés que no s’obrís una investigació sobre l’emèrit, i va recordar que una regularització fiscal no eximeix de “cap altra mena d’actuacions”.

Mentrestant, l’Associació d’Inspectors d’Hisenda va advertir que l’emèrit no està exempt de delicte fiscal si la Fiscalia li va notificar la investigació.

tracking