SEGRE

CORRUPCIÓ JUSTÍCIA

El jutge deixa en llibertat l'excomissari Villarejo

Davant la impossibilitat de jutjar-lo abans que es compleixi el màxim de presó preventiva

José Manuel Villarejo.

José Manuel Villarejo.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo va sortir ahir de la presó madrilenya d’Estremera, on va ingressar de manera preventiva el 2017, després que així ho decretés el jutge de l’Audiència nacional Manuel García Castellón, instructor de la macrocausa Tàndem.

El magistrat va prendre aquesta decisió després que la Fiscalia Anticorrupció sol·licités l’excarceració de l’excomissari davant la impossibilitat de poder jutjar-lo abans del novembre, quan compleix el límit màxim de 4 anys des que se li va decretar presó preventiva.

A més, constata que l’estat actual de les peces que conformen la causa tampoc “permet la seua immediata conclusió” ni l’enjudiciament abans de novembre. El jutge li ha imposat, no obstant, les mesures cautelars que demanava el fiscal: compareixences diàries en un jutjat, la prohibició de sortir d’Espanya i la retirada de passaport, i l’obligació de comunicar qualsevol canvi de domicili.

La petició de la Fiscalia va arribar després que la Sala Penal de l’Audiència Nacional rebutgés el seu recurs contra la decisió que va adoptar el 10 de febrer passat de posar-lo en llibertat només respecte a les tres primeres peces de la macrocausa.

Després d’abandonar la presó, Villarejo va advertir que ara podrà parlar per defensar-se, i assegura que no fugirà. 

tracking