SEGRE

POLÈMICA JUSTÍCIA

La Fiscalia no veu delicte a voler que s'afusellin “26 milions de fills de puta”

Arxiva la investigació sobre un xat d'exmilitars que advocaven per una rebel·lió

Margarita Robles va demanar que s’obrís una investigació.

Margarita Robles va demanar que s’obrís una investigació.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Madrid ha arxivat la causa relativa al xat de WhatsApp d’un grup de militars espanyols retirats en el qual es parlava, entre altres coses, d’“afusellar 26 milions de fills de puta” o d'organitzar un cop d’Estat contra el Govern actual.

El Ministeri Públic considera que aquestes afirmacions no són constitutives d’un delicte d’odi i defensa que els integrants del grup “exposaven opinions amb total llibertat i en confiança d’estar entre amics”, sense que existís cap voluntat de publicitar-les fora d’aquest àmbit.

Així doncs, malgrat considerar que els comentaris que es van portar a terme en aquest xat, formats per membres de la IX promoció de l’Exèrcit de l’aire, van ser “inapropiats, excessius i desafortunats”, la Fiscalia ha decidit no indagar més, atès que, segons el seu criteri, “res apunta que l’objectiu fos promoure o incitar l’odi o la violència”.

En aquest sentit, la Fiscalia apunta que aquests missatges només “constitueixen l’exteriorització d’una oposició a accions indeterminades i generals del Govern”, una cosa que està emparada per la “llibertat d’expressió”.

Cal recordar que la investigació sobre les converses en aquest grup de WhatsApp privat es va iniciar arran d’un escrit enviat el mes de desembre passat per la ministra de Defensa, Margarita Robles, després que alguns missatges transcendissin als mitjans de comunicació, per si poguessin ser constitutius de delicte.

Podem critica que se sigui “lax” amb militars però no amb rapers

El president del grup parlamentari d’Unides Podem, Jaume Asens, va criticar després de conèixer-se l’arxivament de la investigació del xat la “laxitud” que mostra la Fiscalia davant dels “exmilitars proafusellaments”, mentre expressa “duresa” amb rapers, en al·lusió als casos de Pablo Hasél o Valtònyc, “per opinar”. “No és normal en democràcia que grupets d’exmilitars en què se sent soroll de sabres acabin impunes mentre cantants van a presó o a l’exili per opinar”, va dir el portaveu de la formació en una piulada a Twitter.

tracking