SEGRE

EMPRESA INNOVACIÓ

L'Estat, Seat, Iberdrola i Volkswagen produiran bateries elèctriques a Barcelona

Constitueixen un consorci publicoprivat per construir la primera planta d'aquest tipus a escala estatal || Indústria no tanca la porta que s'hi adhereixi la Generalitat, que assegura que no n'estava informada

La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ahir, durant un acte de la UGT-FICA.

La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ahir, durant un acte de la UGT-FICA.UGT-FICA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, va anunciar ahir la creació d’un consorci publicoprivat entre l’Estat, Seat, Volkswagen i Iberdrola per impulsar la creació de la primera fàbrica de bateries per a cotxes de l’Estat espanyol als voltants de Martorell. Així ho va revelar en un acte de la UGT-FICA, durant el qual va assenyalar, a més, que aquesta iniciativa formarà part del Programa Estratègic per a la Recuperació i la Transformació Econòmica (Perte), finançat amb fons comunitaris. Maroto també va deixar oberta la porta que “altres socis” s’adhereixin a la iniciativa, com podria ser el cas de la Generalitat, que va indicar que "no sabia res del projecte".

D’aquesta forma, la Moncloa patrocinarà amb Iberdrola i les automobilístiques Seat i Volkswagen la creació d’una fàbrica de bateries per a cotxes a prop de Martorell, lloc en el qual la mateixa Seat té previst construir una planta de vehicles elèctrics. Segons va explicar la ministra, aquest consorci, el primer en el sector de l’automoció, “és fruit del compromís del Govern d’Espanya perquè l’Estat continuï sent líder en la indústria de l’automòbil a escala mundial apostant per una mobilitat sostenible”.

Així mateix, Maroto va manifestar que el projecte està obert a l’adhesió de més “socis”. Arran d’això, fonts de la conselleria d’Empresa van admetre que no estaven al corrent d’aquest projecte i van subratllar que la creació d’una fàbrica de bateries és una de les 27 apostes estratègiques de la Generalitat per optar als fons europeus a causa que “el futur de l’automoció passa inevitablement per aquí”.

Felip VI i Sánchez visitaran avui la planta de Seat a Martorell, just després de l’anunci de Maroto

L’anunci de Maroto que el Govern espanyol patrocinarà la creació de la primera fàbrica de bateries a escala estatal als voltants de Martorell es va produir en vigílies de la visita de Felip VI i del cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, a la planta de Seat en aquest municipi de la província de Barcelona. Segons van explicar fonts de la Moncloa, la visita d’avui a Seat estava prevista el desembre passat, però va quedar ajornada després que Sánchez hagués de guardar quarantena per haver estat en contacte amb el president francès, Emmanuel Macron, que va donar positiu per coronavirus en aquelles dates.

Les entitats independentistes han convocat una concentració a Martorell per denunciar la presència del cap de l’Estat a Catalunya sota el lema de Catalunya no té rei.

Els terrenys de Nissan, “perfectes” per a aquesta planta, diu CCOO

Els sindicats UGT i CCOO valoren positivament l’anunci del Govern espanyol de la construcció d’una planta de bateries per a cotxes als voltants de la fàbrica de Seat a Martorell. Arran d’això, Rafa Guerrero, secretari general de CCOO a Seat, va afirmar que els terrenys que deixarà buits Nissan a Barcelona són “l’espai ideal” per allotjar aquestes instal·lacions.

“Si s’ha de fer a prop de Martorell, aquest és l’espai ideal, per dimensions i per la situació concreta que es necessita una reindustrialització.” D’altra banda, Guerrero va lamentar que Maroto triés un acte ugetista per efectuar un anunci “tan important”. D’altra banda, des de la UGT-FICA es va qualificar de “bona notícia” el pacte per impulsar aquesta fàbrica de bateries, però va reclamar més mesures per al sector.

“Ja fa mesos que exigim a la Moncloa una aposta decidida per un sector fort, ecològic i a l’avantguarda”, van assenyalar.

tracking