SEGRE

ESNOTICIA

Les comunitats pacten prolongar per

La Comissió de Salut proposa fixar el toc de queda de 22.00 a 6.00 hores || A més de limitar les reunions socials a 4 persones, de la qual cosa Catalunya discrepa

Mossos en un control de mobilitat a Tarragona.

Mossos en un control de mobilitat a Tarragona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Salut Pública, que conformen el ministeri de Salut i representants de cada comunitat autònoma, va acordar ahir mantenir els tancaments perimetrals de cada una i fixar el toc de queda nocturn de 22.00 a 6.00 hores durant la Setmana Santa.

Amb aquestes mesures, que hauran de ser ratificades dimecres vinent al Consell Interterritorial de Salut, es vol delimitar al màxim la mobilitat entre comunitats i el contacte social, i amb això, la transmissió del virus. Els desplaçaments pels motius previstos en l’actual estat d’alarma, com la tornada al lloc de residència habitual o per causa major continuaran estant permesos. Però en aquests supòsits es recomana fer-se abans una PCR.

Madrid, contrària a limitar la mobilitat, va votar contra l’acord, però va assegurar que “acatarà la decisió”

Entre les mesures proposades per la Comissió, també es troben la limitació de reunions en espais públics o privats a com a màxim 4 persones a l’exterior i a l’interior. Igualment, es desaconsella “expressament” la celebració de trobades socials als domicilis o en altres espais tancats amb no convivents.

Aquest va ser un punt conflictiu, ja que Catalunya va defensar que s’ampliés a 6 persones el nombre màxim de participants en una reunió, cosa que finalment es va descartar. A més la Generalitat va criticar que vulguin imposar-se unes normes conjuntes de cara a Setmana Santa quan fins a la data cada govern regional ha gestionat les seues restriccions sense “ingerències de Sanitat”.

D’altra banda, es va acordar també no celebrar esdeveniments massius “de qualsevol índole que impliquin aglomeració” i es va instar les comunitats a “no abaixar el nivell d’alerta” des de les dos setmanes prèvies fins a l’inici de Setmana Santa “encara que els indicadors siguin favorables”.

Madrid, que està en contra del tancament perimetral, l’avenç del toc de queda i la limitació de reunions a 4 persones, va votar en contra d’aquesta proposta, però va assegurar que “acataran la decisió”. Per la seua part, les Canàries, que també hi eren reticents, va assegurar que no tancaran.

Recomanen als universitaris no tornar a casa aquests festius? La proposta inicial de Sanitat sobre les restriccions per imposar de cara a la Setmana Santa incloïa la recomanació que els estudiants universitaris que residissin durant el curs acadèmic en una altra comunitat autònoma o país no poguessin tornar al seu lloc de residència des del 26 de març fins al 9 d’abril.

tracking