SEGRE

MONARQUIA

Robles: Els comportaments de Joan Carles I no beneficien la monarquia

Robles: Els comportaments de Juan Carlos I no beneficien la monarquia

Robles: Els comportaments de Juan Carlos I no beneficien la monarquiaEFE/ Juan Carlos Hidalgo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha titllat d’"absolutament inacceptables" els comportaments que estan sortint a la llum de Juan Carlos I, que no "li proporciona cap benefici a la institució de la monarquia" i que ha volgut separar dels valors constitucionals que representa el seu fill.

Després d’un acte d’homenatge al paper d’Adolfo Suárez, Santiago Carrillo i Manuel Gutiérrez Mellado en l’intent colpista del 23 F, Robles ha reconegut que el rei emèrit va complir llavors el paper de "posar-se amb la democràcia i clarament en contra del cop d'Estat, i això cal posar-ho en valor".

"Dit això -ha afegit-, els comportaments posteriors del rei Joan Carles dels quals estem tenint coneixement són absolutament inacceptables i no li proporciona cap benefici a la institució de la monarquia".

La ministra ha destacat llavors que l’actual rei Felip VI "encarna tots ho valoris la monarquia espanyola, que és moderna, europea i amb valors ètics".

"Jo em quedo amb el rei Joan Carles del 23 de febrer que defensa la democràcia, no puc acceptar al posterior Joan Carles I, però sí que crec que seria absolutament injust i desconeixedor de la història i de la realitat voler identificar el que va fer el rei Joan Carles a posteriori amb el paper del nostre monarca actual", ha insistit Robles.

Segons la ministra, Felip VI "encarna el millor de la Constitució i fa que Espanya sigui una monarquia moderna perfectament homologable a altres monarquies europees".

tracking