SEGRE

TRIBUNALS CLAVEGUERES DE L?ESTAT

Villarejo diu estar disposat "a desemmascarar-los a tots"

El comissari jubilat parlarà sobre l''operació Catalunya' || Assegura que “el 90% dels enregistraments els va fer el CNI”

L’excomissari Villarejo, després de declarar ahir davant del jutge.

L’excomissari Villarejo, després de declarar ahir davant del jutge.ANDREA ZAMORANO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari jubilat José Manuel Villarejo va assenyalar ahir després de comparèixer davant del jutge de l’Audiència Nacional que instrueix la causa Tàndem que vol col·laborar amb la justícia i declarar “per 100 peces perquè 30 són molt poques”, i ha avisat que el seu objectiu ara és “desemmascarar-los a tots”.

Villarejo té obertes en contra seu una trentena de peces, una de les quals l’espionatge a Bárcenas

Villarejo s’enfronta a cent anys de presó per tres peces de la macrocausa que investiga els seus negocis, el cas Tàndem, però serà només el principi, perquè hi ha obertes unes altres 28 peces separades. Una de les més conegudes és Kitchen, sobre la presumpta utilització de fons públics per espiar Luis Bárcenas i robar-li informació sensible que pogués tenir del PP.

“No aniré contra ningú, tan sols vull defensar-me, i per descomptat els desemmascararé a tots”, va dir el comissari després de declarar davant del jutge, que va insistir que mentre no hi hagi condemna existeix una presumpció d’innocència sobre la seua persona.

Així, va assenyalar que la seua intenció ara que està en llibertat després de sortir dimecres de la presó d’Estremera al cap de tres anys i quatre mesos en presó provisional, és “declarar sobre tot”, fins i tot sobre l’operació Catalunya, la suposada campanya d’intoxicació informativa que s’hauria gestat al ministeri d’Interior per desacreditar els líders independentistes.

“He demanat declarar voluntàriament de tot i la llei d’Enjudiciament Criminal hauria de permetre’m declarar”, va assenyalar, per després apuntar que no li deixen –sense especificar qui– i que “a vegades diuen que els enregistraments no valen perquè era comissari en actiu”.

Sobre aquelles hores i hores d’enregistraments que li van confiscar, i sobre els terabytes d’informació que es tracten de desencriptar, Villarejo va explicar que “el 90 per cent dels enregistraments” que va realitzar “els va fer el CNI”, i que no ho veia malament “perquè tenia una feina delicada” i era bo “que hi hagués control”. “Però no vaig pensar que estiguessin tan sonats com per muntar aquest xou”, va afegir.

tracking