SEGRE

CATALUNYA

La Generalitat declara un episodi d'alta contaminació per partícules a tot Catalunya

La Generalitat declara un episodi d’alta contaminació per partícules a tot Catalunya

Vista de la ciutat de Barcelona durant un episodi d'alta contaminació per partícules.

Vista de la ciutat de Barcelona durant un episodi d'alta contaminació per partícules.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Barcelona activa el protocol d’actuació per a alts nivells de contaminació

BARCELONA, 6 (EUROPA PRESS)

La Generalitat ha declarat aquest dissabte un episodi d’alta contaminació per partícules a tot el territori català atenent als nivells de partícules en suspensió, "a causa d’una intrusió de pols africana des del 18 de febrer".

En un comunicat aquest dissabte, la Generalitat ha explicat que els nivells de PM10 es van mantenir aquest divendres entre moderats i alts a tot Catalunya i es va superar el valor de 50 micrograms per metre cúbic a 14 estacions de mesurament de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica.

Davant d’aquesta situació, ha recomanat reduir els desplaçaments amb cotxe privat i moderar l’activitat física a l’aire lliure, especialment de les persones amb malalties respiratoris i cardiovasculars.

Per la seua part, l’Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol d’actuació per a alts nivells de contaminació atmosfèrica per partícules de suspensió en fase d’episodi, d’acord amb l’alerta decretada per la Generalitat.

El protocol inclou la reducció dels serveis municipals que poden generar pols i l’augment del reg de carrers, parcs i places no asfaltades, a més de la prohibició de les obres en la via pública que generen pols, ha explicat en un comunicat aquest dissabte.

D’altra banda, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha explicat que duu a terme mesurades a les obres públiques que té contractades i ha instat als ajuntaments a prendre mesurades com aturar les activitats polsoses de les obres i assegurar que els vehicles i material d’obra estiguin coberts amb lones protectores, entre altres.

També recomana regular la climatització de les llars i assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions per reduir emissions, ha informat en un altre comunicat.

tracking