SEGRE

8M

Sánchez, que presidirà dos actes pel 8M, demana "més feminisme que mai"

La celebració d’aquesta jornada s’ha hagut d’adaptar a la situació provocada per la pandèmia de coronavirus

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ahir, a la sessió de control al Senat.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ahir, a la sessió de control al Senat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap del Govern, Pedro Sánchez, presidirà aquest diumenge i dilluns sengles actes del PSOE i de l'Executiu amb motiu de la commemoració el 8 de març del Dia de la Dona, davant del qual assegura que es necessita "més feminisme que mai".

La celebració d'aquesta jornada s'ha hagut d'adaptar a la situació provocada per la pandèmia de coronavirus, que ha comportat la prohibició de manifestacions a Madrid.

Tant el Govern com el PSOE han assegurat que volen donar realçament a aquesta jornada respectant a tota hora les mesures de seguretat davant la pandèmia i amb actes en els quals es reivindiqui el paper de la dona i la defensa de l'eliminació de les fractures en matèria d'igualtat que encara romanen.

La vicepresidenta primera del Govern i secretària d'Igualtat del PSOE, Carmen Calvo, en una entrevista publicada al diari del seu partit, El Socialista, ha avançat que Sánchez serà present diumenge en un acte amb motiu del 8M que se sumarà al ja previst dilluns en el Ministeri d'Igualtat.

Calb ha subratllat que, a més, davant de la impossibilitat de celebrar als carrers aquest dia, els socialistes pretenen commemorar-lo mitjançant diverses fórmules, a les xarxes, amb videoconferències o amb pancartes a les façanes de les agrupacions del partit Fonts socialistes han informat Efe que la previsió és que l'acte d'aquest diumenge encapçalat per Sánchez tingui lloc al Museu del Ferrocarril de Madrid.

Ja dilluns, el cap del Govern presidirà l'acte institucional amb motiu del 8 de març en el Ministeri d'Igualtat i en el qual estarà acompanyat per la titular d'aquest departament, Irene Montero.

Un acte que es desenvoluparà amb el lema "Per ser dones. Espanya feminista" i en el qual es retrà homenatge a totes les dones que han estat en primera línia durant la pandèmia.

Hi haurà intervencions de Sánchez i de Montero, es llegiran diversos textos d'autores feministes i es projectaran vídeos de dones narrant diverses experiències.

En el marc del 8 M, Sánchez ha escrit aquest dissabte un missatge en el seu compte de Twitter en el qual subratlla que les dones són les que han suportat una càrrega més gran durant la pandèmia.

Lamenta també que les dones, pel mer fet de ser-ho, pateixin discriminacions, violències, més responsabilitats familiars i pitjor accés al mercat laboral."Aquest 8 M necessitem més feminisme que mai. Juntes i junts", ha afegit.

tracking