SEGRE

EMPRESA INNOVACIÓ

Volkswagen afirma davant del rei que fabricarà vehicles elèctrics a les instal·lacions de Seat

El president de la firma alemanya destaca el “potencial” de l'Estat per convertir-se en un “centre d'electromobilitat” || Encara en l'aire quan començarà la fabricació d'aquesta mena de vehicles

Felip VI amb Wayne Griffiths, president de Seat. A la dreta, el líder de Volkswagen, Herbert Diess.

Felip VI amb Wayne Griffiths, president de Seat. A la dreta, el líder de Volkswagen, Herbert Diess.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Volkswagen produirà vehicles elèctrics a les instal·lacions de Seat a Martorell. Així ho va anunciar el president del grup alemany, Herbert Diess, durant la visita que van efectuar ahir a la planta del Baix Llobregat Felip VI i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. També el president de Seat, Wayne Griffiths, va subratllar que “no es pot perdre el tren de l’electrificació”, hores després que la Moncloa revelés que ha constituït un consorci amb les dos automobilístiques i Iberdrola per impulsar la primera fàbrica de bateries per a cotxes elèctrics d’Espanya a l’entorn de Martorell. El rei, per la seua part, va destacar que aquesta planta de bateries evidencia el “compromís” d’Espanya amb la innovació.

Així, el màxim responsable de Volkswagen va dir que “Espanya té potencial per ser un centre d’electromobilitat a Europa i pensem produir cotxes elèctrics a la fàbrica de Martorell”. Diess, tanmateix, no va concretar els terminis ni va indicar quin model s’hi produirà.

Griffiths, mentrestant, va convidar les administracions a generar un “ecosistema per al cotxe elèctric” perquè “no es pot perdre el tren de l’electrificació”. A més, va assenyalar que aspiren a “liderar la recuperació”.

Mentrestant, Felip VI va aplaudir l’esperit “audaç i emprenedor” de Catalunya i va remarcar que “la competència serà molt dura” per liderar l’electrificació de la mobilitat. El monarca, a més, va assenyalar que la planta de bateries que s’instal·larà a prop de Martorell fa evident el compromís espanyol amb aquesta meta.

Cap membre del Govern va a la visita Cap membre del Govern català va assistir a la visita de Felip VI i el president de l’Executiu espanyol, Pedro Sánchez, a les instal·lacions de Seat a Martorell. Aquesta absència va provocar crítiques de la Moncloa, del PSC, de Cs i del PP.

Trapero vigila sobre el terreny l’operatiu Josep Lluís Trapero, major dels Mossos, va supervisar personalment l’operatiu per garantir la seguretat de Felip VI a la seua visita a la fàbrica de Seat.

Volen que la fàbrica de bateries sigui a Lleida Compromesos amb el futur de Lleida, grup d’opinió de la Fundació ICG, va reclamar ahir que la fàbrica de bateries de cotxes s’instal·li a la província.

Enuig per les bateries a Càceres i Aragó Luis Salaya, alcalde socialista de Càceres, va dir ahir que la fàbrica de bateries que s’instal·larà a prop de Martorell no rebrà liti extremeny. Aragó també va lamentar que la planta s’assenti a Catalunya.

Mobilització de l’ANC i Òmnium contra la Corona Diverses desenes d’independentistes convocats per l’ANC i Òmnium es van concentrar als voltants de la planta de Seat a Martorell per protestar per la presència de Felip VI a Catalunya. De les quatre pancartes que van penjar contra la Corona, els Mossos en van retirar tres, encara que després de fer “comprovacions” les van tornar a col·locar.

Felip VI amb Wayne Griffiths, president de Seat. A la dreta, el líder de Volkswagen, Herbert Diess.

Felip VI amb Wayne Griffiths, president de Seat. A la dreta, el líder de Volkswagen, Herbert Diess.EUROPA PRESS

tracking