SEGRE

PANORAMA

Diversos morts després de cinc explosions de gran potència en Bata, centre econòmic de Guinea Equatorial

L’Ambaixada d’Espanya a Malabo demana als residents espanyols que es quedin als seus domicilis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys cinc explosions d’origen desconegut i gran potència han sacsejat aquest diumenge la ciutat de Bata, centre econòmic de Guinea Equatorial, i han causat greus danys materials als voltants a falta d’informació exacta sobre pèrdues humanes, segons han informat mitjans equatoguinaàns. La mateixa televisió pública del país ha confirmat les explosions i parla ja d’"hospitals desbordats".

"Es confirma l’existència de nombrosos morts i també hi ha diverses persones que estarien atrapades encara sota la runa", ha informat el portal Real Equatorial Guinea.

Per la seua part, fonts del portal AhoraEG confirmen diversos ferits que han estat traslladats al Centro Médico La Pau, situat a prop del lloc de les explosions, i també a l’Hospital Nou INSESO. Aquests centres han fet ja una crida a la societat perquè donin sang i als sanitaris de lliurança perquè vagin als hospitals.

A falta de confirmació oficial, les explosions podrien haver-se produït a la caserna de Nkoantoma, al barri de Mondon de Bata, la principal ciutat continental de Guinea Equatorial. "Un contenidor convertit en polvorí s’ha escalfat en excés per la crema de la brossa en les proximitats", ha informat l’emissora Radio Macuto.

L’Ambaixada d’Espanya a la capital, Malabo, ha recomanat als residents espanyols que romanguin als seus domicilis i ha ofert els següents telèfons d’ajuda consular: 222285677 (per a l’emergència consular en Bata) o 222008589 (emergència consular a la capital).

De moment, els testimonis de les explosions semblen haver identificat un dels epicentres als voltants de la caserna militar del barri de Nkoantoma. De moment no hi ha més detalls atès el recel dels habitants a l’hora d’atansar-se el lloc de les explosions.

Les fonts del portal han indicat que l’incident podria haver deixat víctimes mortals però aquesta informació no ha pogut ser verificada de manera independent, dau en part a què els serveis d’Internet de la zona semblen estar desactivats.

Les imatges recollides pel mig revelen un important grau de destrucció i pànic entre la població, començant per l’aparició d’una gran columna de fum gris, originada per una de les detonacions. El fum podia veure’s pràcticament des de tota la ciutat, segons el portal Real Equatorial Guinea.

"Van començar a tremolar els edificis i des de dins dels habitatges es podia sentir com es movien armaris, cadires i altres objectes", ha informat aquest portal. Diversos habitatges han quedat totalment destruïts i d’altres han resultat molt danyades.

Al lloc ha arribat ja el vicepresident de Guinea Equatorial, responsable de Defensa Nacional i Seguretat de l’Estat, Teodoro Nguema Obiang Mangue, conegut com 'Teodorín', fill del president Teodoro Obiang Nguema, per constatar la magnitud d’aquestes explosions i els danys causats.

tracking