SEGRE

VATICÀ RELACIONS

Trobada històrica a l'Iraq del papa i l'aiatol·là xiïta Al-Sistani

Els dos líders religiosos advoquen pel diàleg entre religions

Un moment de la reunió entre l’aiatol·là Ali al-Sistani i el papa Francesc a Najaf.

Un moment de la reunió entre l’aiatol·là Ali al-Sistani i el papa Francesc a Najaf.AYATOLLAH ALI AL-SISTANI OFFIC / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El papa Francesc va segellar ahir una de les reunions més importants dels seus vuit anys de pontificat al trobar-se a la ciutat de Najaf, durant el seu viatge a l’Iraq, amb l’aiatol·là Ali al-Sistani, la màxima autoritat dels xiïtes, l’altra branca de l’islam al costat de la sunnita, i advocar pel diàleg entre les religions per al bé comú al món.

Aquest va ser el primer acte de la segona jornada del viatge del papa, de 84 anys, que divendres va arribar a l’Iraq per a una visita de tres dies i es va convertir en el primer pontífex a trepitjar aquest país.

En un moment en què està pujant la tensió en el ja convuls Iraq, escenari en els anys passats del terror jihadista, el gest del respectat Al-Sistani, de 90 anys, rebent el papa és un important missatge que convida a una convivència pacífica. En aquest sentit, el papa va subratllar “la importància de la col·laboració i amistat entre les comunitats religioses perquè, conreant amb respecte recíproc el diàleg, es pugui contribuir al bé de l’Iraq, de la regió i de la comunitat sencera”, segons va afirmar.

tracking