SEGRE

ESNOTICIA

La justícia confirma un 8-M sense manifestacions a Madrid

Col·lectius feministes consideren que és un “atac a les dones”

Acte vandàlic a un mural feminista a Alcalá de Henares.

Acte vandàlic a un mural feminista a Alcalá de Henares.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid va confirmar ahir la prohibició de totes les manifestacions convocades per avui pel Dia de la Dona a Madrid, a l’apreciar “alt risc” de contagi i primar el dret “a la salut, la integritat física i la vida de les persones” al de reunió. Així ho va acordar el TSJM en cinc noves resolucions notificades ahir a la tarda que rebutgen el mateix nombre de recursos presentats per sindicats i organitzacions feministes contra la prohibició acordada per la delegació del Govern central a Madrid, aplicant el mateix criteri que en els altres tres recursos desestimats dissabte a la nit.

“En les circumstàncies actuals i davant de les condicions en què es pretén l’exercici del dret fonamental de reunió, la tutela de la qual es demanda, estima la Sala que l’esmentat exercici entra en conflicte amb béns i valors constitucionals, com la salut pública i, més concretament, la salut, la integritat física i la vida de les persones que han de prevaler davant d’aquell”, indica el tribunal.

El TSJM decideix prohibir totes les manifestacions al primar el dret a la salut i la vida al de reunió

D’altra banda, el Tribunal Superior estima que en les convocatòries no “s’ofereixen mesures de seguretat, concretes i idònies”, per “garantir que durant la concentració dels participants es mantingui la distància social mínimament necessària o per evitar que algunes persones arribin a retirar-se la mascareta per donar suport en veu alta als objectius de la concentració i que guardin les necessàries mesures de distància interpersonal”.

Aquesta prohibició, per a la Comissió 8-M Madrid, convocant d’algunes, és “un atac més a les dones”, tenint en compte que s’han autoritzat manifestacions en mesos anteriors.

Les organitzacions consideren que “el feminisme no es pot desconvocar” i anuncien que aquest 8 de març les dones “estaran visibles i presents i disposades a tenyir Madrid de morat”.

A Catalunya, la celebració constarà d’actes més petits de l’habitual i amb protocols sanitaris per complir les distàncies de seguretat i evitar contagis. A més, el sindicat d’estudiants ha convocat per avui una vaga estudiantil.

També es faran actes a Andalusia, Aragó o a Galícia, amb actes locals i comarcals.

tracking