SEGRE

POLÍTICA 8-M

Sánchez adverteix que el “principal adversari del feminisme és la ultradreta”

El president del Govern espanyol retreu als enemics del moviment que “es freguin les mans” per la prohibició de les manifestacions || Montero afirma que “les dretes busquen tenir-nos en solitud”

Pedro Sánchez, a la jornada dels socialistes sobre ‘La memòria del feminisme’.

Pedro Sánchez, a la jornada dels socialistes sobre ‘La memòria del feminisme’.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va assegurar ahir que hi ha “un perill, que és la ultradreta, el conservadorisme reaccionari que ha renascut en aquests temps de crisi”. D’aquesta manera, va afirmar que “el principal adversari del feminisme es diu ultradreta” i que el feminisme “ja no només s’enfronta a la resistència passiva del tradicionalisme”, sinó que ara també toca “combatre els qui volen revertir conquestes i imposar una agenda retrògrada i denigrant basada en el menyspreu a les diferències”.

Per una altra banda, va criticar que l’agenda de la ultradreta està liderada per dos principis d’acció, “un és l’odi i l’altre la mentida”. Així ho va manifestar el líder socialista durant la seua intervenció en la jornada organitzada pel PSOE a Madrid Feminisme amb memòria: La memòria del feminisme, en la qual es va recordar dones com María Cambrils o Clara Campoamor, entre d’altres.

Sánchez va assenyalar que “estan molt equivocats” els “enemics del feminisme” que es “freguin les mans” davant de l’absència de concentracions massives avui pel Dia Internacional de la Dona a causa de les restriccions sanitàries.

Per la seua part, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, va assegurar que “s’equivoquen” els qui pretenguin mesurar avui la força del moviment feminista per la quantitat de dones que sortiran a manifestar-se i va assenyalar la dreta com “el principal enemic a batre”.

Assegura que s’equivoquen els que mesurin la força del feminisme per les dones que surtin avui al carrer

“Les dretes busquen tenir-nos en solitud, que ens oblidem de la força que tenim les dones i del que som capaces de fer quan ajuntem els nostres cossos i ens posem de costat a defensar els nostres drets”, va avisar la ministra. Montero va participar en una jornada organitzada per Unides Podem sobre poder feminista.

Lambán desaconsella les protestes El president d’Aragó, Javier Lambán, va desaconsellar “absolutament” que se celebrin manifestacions avui, Dia Internacional de la Dona. Així ho va assegurar en l’homenatge celebrat a María Domínguez Remón, primera alcaldessa democràtica de Gallur, assassinada el 1936.

Pedro Sánchez, a la jornada dels socialistes sobre ‘La memòria del feminisme’.

Pedro Sánchez, a la jornada dels socialistes sobre ‘La memòria del feminisme’.EUROPA PRESS

tracking