SEGRE

VOX 8M

Vox vol que avui sigui el dia de les víctimes del coronavirus, no de la dona

Vox vol que avui sigui el dia de les víctimes del coronavirus, no de la dona

Vox vol que avui sigui el dia de les víctimes del coronavirus, no de la dona

Vox vol que avui sigui el dia de les víctimes del coronavirus, no de la donaEFE/Víctor Lerena/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Comitè d’Acció Política de Vox, Jorge Buxadé, ha dit aquest dilluns que els seus càrrecs no participaran en les convocatòries amb motiu del Dia Internacional de la Dona i que ja han presentat la seua declaració institucional, que demana que aquest 8 de març sigui el Día Nacional de les Víctimes del Coronavirus.

En roda de premsa ha assenyalat que és "absolutament imprescindible" el reconeixement per a elles que, "per descomptat", no esperen d’aquest Govern.

Buxadé ha indicat que el seu partit "confronta" amb les convocants de les manifestacions feministes per la utilització "indeguda i política" que fan de la dona, i ha insistit que el Govern hauria d’haver alertat abans del 8 M de 2020 dels riscos que ja coneixia i haver suspès les manifestacions.

Per això, a partir d’aquest any, avui hauria de ser la data per recordar els cent mil morts i familiars i les altres víctimes, directes i indirectes, de la pandèmia per la "negligent gestió de la crisi" de l’Executiu.

Segons la seua opinió, la primera víctima ha estat la veritat perquè "el Govern ha viscut en la mentida, l’engany i l’ocultació" de les dades i tots requereixen un "emocionat homenatge, afecte i record".

S’ha referit als "centenars de milers" de treballadors i autònoms que han perdut la seua feina, especialment els relacionats amb el sector turístic i, concretament, als de les Balears i les Canàries.

Buxadé ha recordat que a les Canàries van arribar el 2020 més de 23.000 "immigrants il·legals" davant del "silenci del Govern i la col·laboració de les màfies", dels quals només 343 s’han acollit a l’estatut del refugiat i "la solució del Govern ha estat muntar un campament de refugiats per continuar promovent l’efecte crida i mentre els hotelers estan en la més absoluta pobresa".

Ha al·ludit que, recentment, uns 2.000 immigrants es van manifestar a les Canàries "reclamant drets que no han de tenir perquè han entrat de forma il·legal".

Respecte al Día Internacional de la Dona, el portaveu de Vox ha assegurat que el feminisme no atén les necessitats reals de la dona i la utilitzen políticament, com l’esquerra radical i els separatistes.

"Aquest feminisme violent i absolutament embogit -ha continuat- produeix en les dones desesperança i confusió i les impedeix decidir lliurement", pel que els tindran "sempre davant" i no s’adheriran "a aquest moviment radical" perquè Vox practica un "respecte escrupolós entre homes i dones".

Preguntat per si condemna l’atac al mural feminista del districte madrileny de Ciutat Lineal, Buxadé ha apuntat que condemna "obertament que el Govern durant mes i mig ocultés les dades de la pandèmia i encoratgés la manifestació de 2020, les onze nits seguides de crema a Barcelona, la manifestació violenta d’ahir a la nit també a Barcelona i que la premsa no es faci eco. Això és l’únic que és realment important".

Preguntat per la decisió que aquesta tarda prendrà el Parlament Europeu sobre la immunitat parlamentària de Carles Puigdemont i els altres dos exconsellers catalans, el també europarlamentari ha confiat que la Cambra se l’aixequi i se’ls emporti davant dels tribunals que han de decidir la seua extradició perquè són "tres colpistes".

Ha dit que els seus parlamentaris expliquen a Brussel·les "la realitat" del que succeeix en Espanya i en Catalunya, així com els delictes que aquestes persones han comès, ja que, encara que el PP i el PSOE fa temps que està presents al Parlament Europeu, "no defensen la unitat d’Espanya i tenen un to baix en la defensa de la legalitat constitucional".

Vox té una "fe infrangible en la victòria" en què s’aixecarà aquesta immunitat i exigirà que es reactivin les euroordres i es compleixi el que demana el Tribunal Suprem.

En cas contrari, ha advertit, "el problema seria del Govern perquè el Parlament Europeu s’enfrontaria directament a la sobirania nacional".

tracking