SEGRE

Així han votat els partits espanyols al suplicatori de Puigdemont

Vista general d'una sessió plenària del Parlament Europeu a Brussel·les.

Vista general d'una sessió plenària del Parlament Europeu a Brussel·les.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els eurodiputats espanyols al Parlament Europeu s’han pronunciat majoritàriament a favor de l’aixecament de la immunitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, si bé els socis de govern, PSOE i Podemos, van votar dividits i la majoria de formacions petites es van oposar a la retirada d’aquest privilegi.

Entre els 59 eurodiputats espanyols, van votar a favor del suplicatori sol·licitat per la justícia espanyola els diputats del PSOE (21), PP (13), Ciutadans (7) i Vox (4), a més de l’eurodiputat liberal Javier Nart, que sumen un total de 46 membres.

En contra van votar els 5 diputats d’Unidas Podemos, l’eurodiputat de la Izquierda Miguel Urbán; la diputada del PNB, Izaskun Bilbao; el de Bildu, Pernando Barrena; els dos d’ERC, Diana Riba i Jordi Solé; i els tres de JxCat.

El ple del Parlament Europeu va retirar aquest dimarts la immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí com va sol·licitar la Justícia espanyola a començaments de 2020, la qual cosa permetrà reactivar les euroordres en contra seu.

El vot per a l’aixecament de la immunitat de Puigdemont va tirar endavant per 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions, mentre que tant el de Comín com el de Ponsatí van prosperar per 404 vots a favor, 247 en contra i 42 abstencions, va anunciar a l’inici de la jornada del ple la vicepresidenta del PE Heidi Hautala.

El tràmit no suposa que Puigdemont, Comín i Ponsatí perdin la seua condició d’eurodiputats ni que siguin extradits automàticament, sinó que es reiniciïn les euroordres en contra seu que van quedar paralitzades l’any passat quan van assumir el seu escó com a eurodiputats.

tracking