SEGRE

Quants lleidatans busquen canviar de feina?

El febrer de l’any passat tot just superaven les 3.000 sol·licituds a les oficines d’ocupació || Sobretot són homes, i representen el 43 per cent de les demandes registrades a tota la demarcació

Imatge d'arxiu de l'oficina de l'atur de Lleida, al carrer Acadèmia.

Més de 29.000 lleidatans busquen canviar de feina, deu vegades més que fa només un any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de treballadors de la província de Lleida que busquen activament una altra feina s’ha disparat en un any, segons les dades que va oferir la setmana passada el ministeri de Treball i referides al febrer.

La sobrequalificació per al lloc, la temporalitat i el fet de no poder aspirar a una jornada completa són algunes de les motivacions que, el mes passat, van moure més de 29.000 lleidatans amb feina a inscriure’s com a demandants d’ocupació, una xifra molt superior a la del febrer del 2020.

D’aquesta manera, un total de 29.026 lleidatans amb contracte de treball per compte d’altri o donats d’alta com a autònoms van figurar com a demandants d’ocupació al Servei Públic Esta- tal d’Ocupació (SEPE) al febrer.

Van ser al voltant del 43 per cent, sobre un total de 67.394 inscrits. Dotze mesos abans, en vigílies de la pandèmia de coronavirus, eren tan sols 2.925 i representaven un 10,4 per cent del global de demandants.

Per sexes, van ser sobretot homes, els que van intentar canviar de lloc, 15.193 davant 13.833 dones.

Díaz ja treballa en ajuts directes al veure que els ERTO són insuficients

El Govern espanyol ja treballa en el desenvolupament d’ajuts directes a l’haver constatat que els expedients de regulació transitòria de l’ocupació (ERTO) són insuficients per sortejar la crisi del coronavirus.

Així ho va posar de manifest diumenge la ministra de Treball, Yolanda Díaz, d’Unides Podem, que va admetre que la recuperació “no arriba només amb els ERTO” encara que siguin “una eina fonamental”, perquè “ara mateix necessitem més”.

En aquest sentit, es va comprometre que Moncloa tiri endavant ajuts que permetin als empresaris “transitar aquests mesos duríssims” en el que seria l’“última empenta” per deixar enrere la pandèmia.

tracking