SEGRE

PUIGDEMONT

VÍDEO: Ciudadanos celebra com un "triomf de la democràcia" que el Parlament Europeu retiri la immunitat a Puigdemont

El partit taronja celebra com un "triomf de la democràcia" que el Parlament Europeu retiri la immunitat parlamentària de Carles Puigdemont per a que pugui ser jutjat a Espanya pel seu paper en el procés independentista del 2017, després d'haver aprovat el suplicatori remès pel Tribunal Suprem

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Gran notícia i gran triomf de la democràcia. El Parlament Europeu retira la immunitat a Puigdemont i deixa clar que no és lloc per als qui se salten la llei. Els valors de la UE són contraris al nacionalisme i els seus atacs a l’Estat de dret", ha escrit la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, en un missatge en el seu compte de Twitter.

Els eurodiputats també han aprovat retirar la immunitat als altres dos representants de Junts per Catalunya, els exconsellers de la Generalitat Toni Comín i Clara Ponsatí, als quals també reclama el Suprem.

En la votació, la majoria dels vots en contra corresponen a membres de Los Verdes-ALE (ERC, Catalunya a Comú) i de GUE (Unidas Podemos, EH Bildu), mentre que el PP, PSOE, Cs i Vox ja van dir que recolzarien els suplicatoris i que en els seus respectius grups hi havia amplis consensos per votar en la mateixa línia.

EL VOT EN CONTRA DE PODEM

El portaveu adjunt de la formació taronja en el Congrés, Edmundo Bal, veu "indignant" la posició de Podemos. "Un partit dins del Govern d’Espanya, a favor dels que ataquen a Espanya", ha criticat, recordant que Puigdemont, Ponsatí i Comín són "fugitius de la Justícia". Per la seua part, el líder de Cs al Parlament Europeu, Luis Garicano, ha ressaltat el vot en contra de "l’extrema dreta (Marine Le Pen) i l’extrema esquerra (Pablo Iglesias)".

Així mateix, Cs Europa ha destacat en el seu compte oficial de Twitter que "immunitat parlamentària no significa impunitat" i ha indicat que l’Eurocambra ha dut a terme "un procés impecable" per retirar la protecció als tres eurodiputats catalans "malgrat les pressions, les mentides i les intoxicacions de Puigdemont i la resta de polítics separatistes".

A continuació, ha afirmat que Ciudadanos "sempre donarà la batalla política i intel·lectual a Catalunya, en la resta d’Espanya i a Europa davant el nacionalisme excloent que ha trencat la societat catalana i que només busca l’enfrontament i la divisió."

De la mateixa manera, el líder del partit al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, s’ha felicitat per aquest "importantíssim pas per desmuntar la farsa del separatisme a Europa", i ha aprofitat per a deixa clar que "ni Puigdemont ni ningú no és per sobre de la llei".

"El treball de Cs dóna els seus fruits i els fugats respondran davant de la Justícia pels seus presumptes delictes. Gran dia per als demòcrates", ha afegit. Tot i que la decisió del Parlament Europeu no implica una extradició automàtica, aquesta servirà per reactivar els processos oberts en un tribunal de Bèlgica; en el cas de Puigdemont i Comín, i del Regne Unit, en el de Ponsatí, que examinen les euroordres que va dictar contra ells el jutge Pablo Llarena.

L'eurodiputat de JxCat Carles Puigdemont a la seva arribada a la roda de premsa sobre el suplicatori a l'Eurocambra, a Brussel·les el 9 de març del 2021.

VÍDEO: Ciudadanos celebra com un "triomf de la democràcia" que el Parlament Europeu retiri la immunitat a Puigdemont

tracking