SEGRE

VACUNES COVID 19

Andorra començarà a vacunar de Covid-19 divendres a mestres i majors de 60 anys

Andorra comença a vacunar - Andorra va començar ahir a vacunar de la Covid, una jornada que va titllar d’“històrica”. Segons va informar el seu govern, es van administrar les primeres 200 dosis de Pfizer de les mil que van arribar des d’ ...

Andorra comença a vacunar - Andorra va començar ahir a vacunar de la Covid, una jornada que va titllar d’“històrica”. Segons va informar el seu govern, es van administrar les primeres 200 dosis de Pfizer de les mil que van arribar des d’ ...ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra iniciarà divendres la fase 3 del seu pla de vacunació contra el Covid-19, que inclou els majors de 60 anys i als membres dels cossos especials que encara no s’han immunitzat, incloent-hi el cos educatiu.

Així ho ha anunciat en roda de premsa aquest dimecres el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha assegurat que la vacunació avança "a bon ritme" i de moment no s’han produït incidències remarcables ni tampoc o s’han registrat reaccions adverses greus.

Fins aquest dimarts s’han administrat un total de 4.914 dosis de vacuna contra el Covid-19, 3.650 corresponen a la primera dosi i 1.264 a la segona.

A partir de divendres s’aniran citant aquelles persones incloses en la fase 3 que s’hagin registrat a la plataforma d’inscripció per rebre la vacuna; s’inclou la població d’entre 60 i 70 anys i als "treballadors essencials de primera línia", diu l’Executiu en una nota de premsa.

Entre aquests treballadors hi ha els membres dels diferents cossos especials que no s’han vacunat en les fases prèvies, com pot ser el personal docent i altres de vinculats a l’educació.

D’altra banda, Martínez Benazet ha anunciat la flexibilització d’algunes de les mesures de contenció i prevenció dels contagis de Covid-19, ja que les dades epidemiològiques reafirmen l’estabilització de la taxa de reproducció al voltant d’1 i que hi ha una "disminució de la pressió hospitalària a l’UCI i dels pacients que requereixen de ventilació mecànica".

D’aquesta manera, es permet l’assistència de públic en els esdeveniments esportius, amb aforaments del 20% en interiors i del 40% en exteriors, sempre aplicant protocols validats pel Ministeri de Salut.

També es permet l’obertura dels locals de lleure nocturn, encara que com a activitat de bar, amb l’horari restringit, sense permetre el ball i ajustant la intensitat lluminosa a l’habitual d’un bar.

D’altra banda, es tornen a permetre les visites a l’hospital, encara que restringides, i es permeten les sortides sense pernoctació als residents de centres sociosanitaris que hagin estat vacunats o que hagin passat la malaltia en els sis mesos anteriors; els familiars hauran de sotmetre’s a un test d’antígens.

tracking