SEGRE

CORRUPCIÓ TRIBUNALS

Bárcenas carrega contra la “covardia” del PP per no admetre la caixa B

Acusa l'antiga cúpula del partit de robar-li els documents || Els arquitectes que van reformar la seu popular de Génova neguen haver pactat pagaments en negre

Luis Bárcenas.

Luis Bárcenas.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’extresorer del PP Luis Bárcenas va carregar ahir contra la “covardia” d’exdirigents del partit per no “donar la cara” i admetre el finançament irregular, i va assegurar que els papers que ho acrediten són “certs” i que l’expresident del Govern Mariano Rajoy en va destruir “espantat” una part.

La segona i última jornada de declaració de Bárcenas a l’Audiència Nacional, com a acusat al judici sobre la presumpta caixa B del partit, va recollir una invitació velada a exdirigents com Mariano Rajoy o l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal perquè admetin “que ens hem equivocat, que ens hem finançat irregularment i que sabíem el que estàvem fent”. Va carregar a més contra aquest “antic PP” sota el “mandat” de Rajoy per organitzar una operació policial per robar-li documents i enregistraments que acreditarien “en la mateixa veu del senyor Rajoy” aquesta “comptabilitat extracomptable”.

És l’anomenada operació Kitchen, investigada en una altra causa de l’Audiència Nacional.

L’extresorer, que al judici només va contestar a la Fiscalia, a l’Advocacia de l’Estat i a la seua defensa, va apuntar al comissari Andrés Gómez Gordo, exassessor de Cospedal a la Junta de Castella-la Manxa, com la persona que va afirmar que va “aconseguir” els documents, segons el sumari del cas Kitchen, i qui “hauria” d’aportar l’esmentat enregistrament si no ha estat destruït.

Després de Bárcenas va arribar el torn de Gonzalo Urquijo i Belén García, els socis de l’empresa Unifica, que va executar la reforma de la seu del PP, situada al madrileny carrer Génova, i el suposat pagament del qual en negre amb diners de la caixa B centra aquest judici.

Tots dos, que s’enfronten a tres anys de presó, van desmentir la versió que va aportar Bárcenas quan va dir que l’anterior tresorer, Álvaro de Lapuerta, i ell es van reunir amb Urquijo per proposar-li “acceptar una quantitat de forma extracomptable”, i que aquest va indicar que l’hi consultaria a la seua sòcia.

El president del PP, Pablo Casado, va anunciar que el seu partit no donaria noves explicacions davant de les acusacions de corrupció del passat, i aquest dimarts els portaveus del PP al Congrés i el Senat s’han negat a respondre a les preguntes de la premsa davant de les noves acusacions de l’extresorer Luis Bárcenas. “Espero que no sorprengui en endavant que no fem més comentaris, perquè ho hem dit tot”, va afirmar al Senat Javier Maroto, i en la mateixa línia es va pronunciar la portaveu al Congrés, Cuca Gamarra.

tracking