SEGRE

PANORAMA

Llarena busca l'aval del TJUE abans d'activar noves ordres de detenció

Després de la decisió ferma de la Justícia belga de no entregar Lluís Puig

El magistrat Pablo Llarena.

El magistrat Pablo Llarena.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb la decisió del Parlament Europeu de retirar la immunitat a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, el magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, va moure fitxa i va elevar una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per intentar aconseguir el seu aval abans de ressuscitar les euroordres contra els tres eurodiputats de JxCat. Tot i així, sense esperar la resposta d’aquest tribunal, les podria reactivar igualment.

D’aquesta manera, Llarena va instar els magistrats comunitaris a pronunciar-se sobre els motius en què es pot fonamentar la denegació d’una euroordre, així com sobre les possibilitats d’emetre’n una de nova. Partint de la resposta del TJUE, el magistrat instructor de la causa de l’1-O decidirà “si manté, retira o emet” ordres europees de detenció i entrega contra Puigdemont, Comín i Ponsatí.

I és que Llarena ja ha vist com els tribunals belgues li han denegat en ferm l’extradició de Lluís Puig, conseller de Cultura al Govern de Puigdemont. A més, el 2018, la Justícia alemanya només es va mostrar disposada a entregar Puigdemont per un presumpte delicte de malversació, i no per la resta de càrrecs que li imputava el mateix Pablo Llarena.

Els procediments d’extradició a l’Estat espanyol del mateix Puigdemont, de Comín i de Ponsatí es van paralitzar en el moment en què es van convertir en eurodiputats, a l’estar emparats els tres per la immunitat parlamentària que se’ls va retirar ahir.

tracking