SEGRE

VACUNA ASTRAZENECA

Itàlia suspèn temporalment la vacunació amb un lot d'AstraZeneca

Itàlia suspèn temporalment la vacunació amb un lot de AstraZeneca

Itàlia suspèn temporalment la vacunació amb un lot de AstraZenecaEFE/EPA/MASSIMO PERCOSSI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Italiana de Medicaments (AIFA) ha informat avui que ha suspès temporalment la vacunació amb un lot de la farmacèutica AstraZeneca per precaució, després dels informes sobre els problemes de coagulació diagnosticats a diversos països europeus. L’agència ha explicat en un comunicat que després de les informacions sobre problemes de salut detectats en altres països europeus, ha bloquejat la inoculació de les dosis del lot ABV2856. A més es reserva el dret a prendre noves mesures, quan sigui necessari, també en estreta coordinació amb l’Agència Europea de Medicaments (EMA).

L’AIFA destaca que ara per ara no "s’ha establert cap vincle causal entre l’administració de la vacuna i aquests esdeveniments" detectats en altres països i que s’estan realitzant els controls necessaris, obtenint la documentació clínica pertinent. Les mostres d’aquest lot seran analitzades per l’Institut Nacional de Salut italià.

L’EMA ha assegurat avui a Efe a Holanda que està estudiant en aquest moment els informes sobre els problemes de coagulació diagnosticats a diversos països europeus coincidint amb la recepció d’una vacuna d'AstraZeneca i que podria emetre "avui o demà" un consell sobre l’ús del fàrmac a la Unió Europea (UE).

Dinamarca va suspendre aquest dijous i durant 14 dies l’ús de la vacuna d' AstraZeneca després de registrar "greus casos de trombes" en persones que l’havien rebut, un dels casos està relacionat amb una mort produïda 10 dies després de la vacunació, encara que va ressaltar que encara no es pot concloure que hi hagi una relació directa entre la vacuna i els trombes.

Altres països com Estònia, Lituània, Letònia i Luxemburg també han optat per mesures similars en altres lots d'AstraZeneca.

Itàlia ha inoculat de moment 6.005.183 bovines de les diferents farmacèutiques que subministren al país i 1.803.693 persones estan immunitzades després de rebre les dos dosis necessàries.

tracking