SEGRE

RESACAELECTORAL1 EPÍGRAF 2 (AIXÒ NO ÉS UN AVANTÍTOL)

Negociacions a contrarellotge

La pugna per la presidència del Parlament eleva la tensió entre independentistes || La CUP recrimina a JxCat que no hagi presentat un candidat a presidir-la

Puigdemont aposta per Borràs per presidir el Parlament.

Puigdemont aposta per Borràs per presidir el Parlament.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC, JxCat i la CUP estan esgotant al màxim la negociació postelectoral, sense que, a poc més de vint-i-quatre hores de la sessió constitutiva del Parlament, hagin arribat encara a un acord sobre qui ha de presidir la Cambra catalana, una qüestió que està elevant la tensió entre les tres formacions independentistes, ja que tant la CUP com JxCat pugnen per ocupar la presidència.

La reunió conjunta que van fer ahir va finalitzar sense acord, però davant de la urgència d’arribar-hi, cupaires i els republicans van exigir a Junts que concreti la seua proposta de candidat a presidir el Parlament. De fet, la CUP va mostrar “preocupació” pel fet que JxCat “segueixi exigint la presidència sense voler ni tan sols nomenar un candidat”, una cosa que ells sí que han fet al proposar el diputat per Lleida, Pau Juvillà.

En aquest sentit, van assegurar que ells no vetaran a ningú i van afegir que el seu únic objectiu és que cap seient no estigui ocupat pel PSC. Les negociacions per posar en marxa la nova legislatura tenen una primera línia de meta demà, amb el ple de constitució del Parlament, en el qual s’haurà elegir els membres de la Mesa, i un altre de cara al 26 de març, amb la investidura, a què aspira el candidat d’ERC, Pere Aragonès.

Juvillà: “Això no va de cadires, sinó de projectes” El diputat lleidatà de la CUP, Pau Juvillà, proposat per la formació per presidir la Mesa, va assenyalar ahir que no es tracta d’un repartiment de “cadires, sinó d’un projecte” polític. Pretenen “barrar el pas a la ultradreta. Establir un cordó sanitari ben entès”, però també que sigui “un espai que defensi els diputats encausats en processos judicials per defensar drets”, com ell mateix, per no haver retirat llaços de la Paeria.

Junts situa Borràs com a presidenta del Parlament Malgrat que JxCat no ha verbalitzat cap nom per presidir el Parlament, internament fa setmanes que s’estudia l’opció que sigui la candidata a la presidència, Laura Borràs, la que ocupi aquest lloc. No obstant, sembla que ella és reticent a ostentar aquest càrrec ja que aspira a assumir altres responsabilitats i entrar al Govern com a vicepresidenta.

En declaracions a TV3, Carles Puigdemont va reivindicar que la seua formació té tota la legitimitat per presidir la Cambra catalana tenint en compte el resultat electoral, en què va quedar com a tercera força política. En aquest sentit, va assenyalar que malgrat que ha de ser Borràs la que decideixi si vol o no ocupar aquest lloc, ell estaria encantat que així fos.“Si considero que seria una bona presidenta de la Generalitat, imagini’s si no seria una bona presidenta del Parlament”, va asseverar.

Precisament, ahir Puigdemont va presentar la seua renúncia a l’acta de diputat a la Cambra.

tracking