SEGRE

Serret a les portes del Suprem: "Sóc diputada i vull exercir políticament"

L'exconsellera serà rebuda aquest dijous a la tarda a Vallfgona de Balaguer

Serret, a la sortida del Tribunal Suprem aquest dijous.

Serret, a la sortida del Tribunal Suprem aquest dijous.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exconsellera lleidatana Meritxell Batet s'ha mostrat satisfeta aquest dijous a les portes del Tribunal Suprem després de comparèixer per "normalitzar i regularitzar" la seva situació processal, en les seves paraules, després de tres anys d'exili. Serret ha admès que per a ella el d'avui és un "dia especial" on està "feliç" perquè pot mantenir el seu compromís polític. "Sóc diputada i vull exercir políticament", ha dit, per "contribuir a l'estratègia antirepressiva, per seguir avançant en una solució democràtica". Serret ha apuntat que el seu objectiu immediat, però, és "acabar de recórrer els 406 quilòmetres que em separen de la meva família, poder-los avançar i continuar fent camí".

Serret ha fet aquestes manifestacions després de més de tres hores de tràmits al Tribunal Suprem, que la manté en llibertat provisional sense fiança ni cap mesura cautelar. Segons l'exconsellera el seu retorn "no és un canvi d'opinió" perquè tan ella com els companys d'exili tenen com a objectiu "tornar".

"Fa un any o un any i mig que no hi ha cap ordre d'arrest contra mi, i hem cregut que era el moment de fer un pas per seguir amb aquest compromís d'obrir vies per acabar amb la persecució judicial i trobar vies per a una solució pacífica, política i democràtica al conflicte que estem vivint", ha dit.

Ha afirmat que encara no ha tingut ocasió de comentar aquest moviment amb la resta d'exiliats. "Molt poca gent sabia que venia aquí", ha repsost que li han preguntat si l'expresident Puigdemont ho sabia.

A les portes del Suprem li ha donat la benvinguda una representació d'ERC, JxCat, PDeCAT, CUP i Bildu, que l'han aplaudit tan bon punt ha abandonat la seu judicial.

Serret tornarà aquesta tarda a Vallfogona de Balaguer després de tres anys i mig d'exili. ERC ha convocat una concentració de benvinguda amb el president del Parlament, Roger Torrent, i els consellers Teresa Jordà i Bernat Solé.

tracking