SEGRE

COMMEMORACIÓ 11-M

El rei reclama unitat a la UE per fer front al terrorisme

Els reis van presidir l’acte per les víctimes del terrorisme.

Els reis van presidir l’acte per les víctimes del terrorisme.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei Felip VI va reclamar ahir unitat davant el terrorisme “vingui d’on vingui i actuï on actuï” en el missatge amb motiu del Dia Europeu de Víctimes del Terrorisme, en el qual també va tenir paraules d’elogi cap a les víctimes i la seua memòria.

La jornada, que coincideix amb l’aniversari dels atemptats de l’11-M, dels quals es complien disset anys, va ser presidida pel monarca i la reina Letícia i va comptar amb la presència del president del Govern, Pedro Sánchez, el seu Executiu, representants de les principals associacions i fundacions de víctimes del terrorisme, així com d’alguns líders polítics i alts càrrecs de la política europea, com l’Alt Representant per a la política Exterior, el lleidatà Josep Borrell.

El rei va insistir en la necessitat de la cooperació europea en la lluita antiterrorista ja que “prevenir i evitar la radicalització és un dels principals reptes” de la comunitat internacional davant del terrorisme. Així mateix, va reivindicar la importància de preservar la memòria de les víctimes.

tracking