SEGRE

Torna el públic

El partit de bàsquet entre el Força Lleida i el Canoe de dimarts al Barris Nord serà el primer a Lleida amb aficionats als seients, després d’autoritzar ahir el Procicat la seua presència || També es permet la tornada de competicions en totes les categories federades per a menors de 16 anys

Jugadors de l'Atlètic Lleida, durant la sessió d'entrenament que van fer ahir de cara al partit de demà contra el Martorell.

Torna el públic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presència de públic en camps de futbol i pavellons, juntament amb l’autorització perquè puguin reprendre’s totes les competicions federades per a menors de 16 anys –els més grans ja podien fer-ho–, autoritzat ahir pel Procitat a partir de dilluns que ve, suposa un gran pas endavant per a la normalització de l’activitat esportiva, una decisió que va ser ben rebuda ahir per la majoria de clubs consultats per SEGRE.

La mesura, a falta que es publiqui al DOGC, entra en vigor dilluns, i dimarts ja es jugarà a Lleida el primer partit amb públic a les grades després d’aquesta decisió. Serà l’encontre de bàsquet entre el Força Lleida i el Canoe, a les 17.00 al Barris Nord, on podrà entrar el 30% de l’aforament, uns 1.800 aficionats.

Així ho va anunciar ahir el club a les xarxes socials: “El partit davant del Canoe serà de nou amb públic al Barris Nord. Es permetrà el 30% de l’aforament del recinte, sempre respectant distàncies i mesures d’higiene”, va explicar a Twitter. Si als pavellons l’aforament permès és del 30%, als recintes a l’aire lliure és del 50%.

El Lleida també espera poder comptar amb públic al Camp d’Esports en el seu primer partit després de l’entrada en vigor d’aquesta mesura, el 27 o 28 d’aquest mes, contra l’Andorra. “Ho tenim tot preparat des de fa temps”, van recordar fonts del club.

Pas endavant

“És un pas endavant per a la normalització de la pràctica esportiva al nostre país”, va anunciar Gerard Figueras, responsable d’Esports a la Generalitat, després d’anunciar que la decisió del Procicat permet “recuperar a Catalunya totes les competicions esportives i també es permetrà la presència de públic en els esdeveniments esportius”.

L’única excepció són les competicions com la Primera i Segona divisió de futbol i la Lliga ACB. “Ens quedaran sis partits per jugar amb públic, en una temporada que en teníem vint”, explicava Xavier Batalla, president de l’Atlètic Lleida.

“Esperem que la Paeria també ens deixi entrar públic”, afegia. “Era una cosa que demanàvem i almenys podrem recuperar una mica de taquilles i socis.” Consultada la Paeria sobre això, va remetre qualsevol res- posta a la publicació d’aquesta resolució, encara que al Força Lleida ja li van donar ahir autorització per jugar.

Paco Rodríguez, president del Balàfia, va celebrar que puguin tornar a jugar els equips de base, encara que va lamentar que “hem tingut un 10 per cent de baixes de nens, cansats d’entrenar-se i no jugar. Veurem si en recuperem ara alguns”.

Carlos Sisteré, president de l’AEM, celebrava l’autorització per a la tornada del públic, però era més reticent sobre la tornada a les competicions. “Jo no ho acabo de veure”, explicava.

Crec que potser era millor esperar que estigués vacunada el 50% de la població. A més, ja no tenim els mateixos equips, amb la qual cosa els grups no seran els mateixos. Nosaltres teníem quatre equips juvenils i a veure si ara en podem posar tres en competició.

Pel que fa a la tornada del públic, diu que “seria un premi per a la ciutat i per a l’equip que puguin venir a veure el play-off d’ascens a la màxima categoria femenina”.

José Miguel Zubieta, presi- dent de l’Handbol Pardinyes, considera que “qualsevol pas endavant és positiu. Especialment que puguin competir els menors de 16 anys. Era una petició que fèiem des de feia temps. Aquesta és una situació que ens afecta a tots, però especialment als nens, així que el fet que puguin competir és molt positiu”.

“No hi ha missatges clars” Vanesa Ortega, portaveu a Lleida de la plataforma Ja n’hi ha Prou i presidenta del Balàfia Volei, lamentava que “una vegada més no es traslladen missatges clars” i encara que veu positiu que puguin competir els menors de setze anys, veu “contradiccions” en el fet que “un equip de vòlei, que són dotze, pot jugar, però només poden entrenar-se nou alhora pels aforaments. No és lògic”.

Pere Roqué, president del CB Pardinyes, també celebra tenir públic perquè “les economies dels clubs estan molt malament” i desitja “tornar a la normalitat com més aviat millor. Per als nens, estar un any sense competir és molt temps”, afegeix. José Luis Solans (CT Lleida) i Josep Talavera (CN Lleida) celebren que puguin tornar a competir els nens en tenis, pàdel i natació.

tracking